ABAIXA'T ELS FUMS: L'aire que es respira a Barcelona

dimarts, 19 setembre, 2017 - 10:00 a 12:00
Cabina de control atmosfèric de la Vall d'Hebron
Geolocation

Ens sumem a l’European mobility week, en què centenars de ciutats del món organitzen activitats, per tal de conscienciar sobre un model de mobilitat més saludable, segura i sostenible, en benefici de tothom.

L'exposició a contaminants ambientals provoca un mínim de 21.000 morts a l'any a l'estat espanyol, de les quals almenys 15.000 són atribuïbles a la contaminació atmosfèrica. Així es desprèn de les dades de l'últim estudi de la Càrrega Global de Malaltia (GBD), en què ha col·laborat l'institut de recerca ISGlobal. I a Barcelona, com ens afecta la contaminació atmosfèrica?

Farem una ruta pels voltants de la Vall d'Hebron, entre la Ronda de Dalt i el barri del Carmel, i visitarem una estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) per reflexionar sobre el model de ciutat i les conseqüències que té la contaminació de l'aire en la nostra salut. Coneixerem quins són els contaminants que hi ha a l'aire de la major part de les grans ciutats, què es fa per controlar-los i quines accions s'emprenen per reduir-los. El control de la qualitat de l'aire esdevindrà un element clau per la salut de la ciutadania a les zones urbanes durant el segle XXI.

Amb el suport de l'Agència de Salut Pública de Barcelona. En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Aquesta activitat és gratuïta pels participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d'espera no puguin aprofitar les vacants.

És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l'activitat. Per inscriure-us, seguiu l'enllaç.


 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Municipis: 
Categories: 
Canvi climàtic
Educació ambiental
Mobilitat
Smart cities/Planificació urbana

Relacionats

Acte
22/09/2017 - 10:00
Mercat de Sant Antoni
Acte
21/09/2017 - 19:00
Aula ambiental de la Sagrada Família
Acte
20/09/2017 - 17:30
El Centre de la Platja

Butlletí