Canvi climàtic: històries del futur avui

dimarts, 3 juliol, 2018 - 18:00
Sala Francesca Bonnemaison
Geolocation

L’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona conviden a la xarxa Barcelona + Sostenible i ciutadania a la conferència ‘Canvi climàtic: històries del futur avui’ a càrrec del director executiu del Global Carbon Project i investigador científic de la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), Pep Canadell. Pep Canadell és investigador principal a la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) d’Austràlia, i director executiu del Global Carbon Project, un consorci global d’investigadors que estudia els impactes de les activitats humanes sobre els cicles biogeoquímics de la Terra, especialment els del carboni, metà i òxids de nitrogen, els tres gasos amb efecte d’hivernacle més importants. Ha estat un dels autors del Grup Intergovernamental pel Canvi Climàtic durant els últims 10 anys i just ara ha començat la coordinació dels components de carboni que formaran part de la següent avaluació global que els governs hauran d’aprovar a finals del 2021. L’any passat la Unió Americana de Geofísics el va distingir com a membre d’honor pel seu treball significatiu i innovador sobre el cicle global del carboni, abordant els sistemes naturals i humans, amb gran impacte sobre la ciència i la societat.

Organitzador: 
Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona
Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Notícia
Els coralls són substituïts de forma natural per altres espècies com les gorgònies, menys eficients com a embornals del CO2

Les gorgònies estan substituint als coralls escleractinis que estan desapareixent dels ecosistemes marins com a conseqüència de l'impacte humà i del canvi climàtic global. Així es desprèn d'un article publicat per l'investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Sergio Rossi que analitza per què les gorgònies (o octocoralls) estan resultant una de les espècies "vencedores" en aquest procés de transició provocat per la vertiginosa mort o deteriorament dels corals en els fons marins i els esculls.

Notícia

Una reflexió sobre les conseqüències del desgel a l'Àrtic. "DesÀrtic" és una ex és una exposició col·lectiva multidisciplinària, resultat de la participació artística, en petit format, de 60 artistes compromesos amb la conservació i la protecció de l'Àrtic.

Notícia
El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'esdeveniment. Foto: El País

El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'esdeveniment. Foto: El País

La Diputació de Barcelona acollirà la organització de la Conferència Internacional de l'Aliança del Clima 2018. Serà la primera vegada que aquest esdeveniment s’organitzi al sud d’Europa i rebrà més de 200 representants d'institucions internacionals i de ciutats i pobles d'arreu del continent que connectaran i intercanviarian experiències amb ens locals catalans i de la resta de l'estat.

Butlletí