Canvi climàtic i boscos: perspectives i possibilitats de gestió

divendres, 13 abril, 2018 - 19:00
Antic ajuntament de Vilalleons

La xerrada organitzada per l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta i l'espai natural Guilleries-Savassona, es farà el divendres 13 d'abril a l'antic Ajuntament de Vilalleons. Amb les ponències de Lluís Solanas (Meteovilatorta) i Josep Maria Espelta (Doctor en ciències biològiques i investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals-CREAF).

Organitzador: 
Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta i espai natural Guilleries-Savassona
Contacte: 

Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta
Plaça del Marquès de la Quadra, 1
08504 Sant Julià de Vilatorta
Tel. 93 812 21 79


 

Categories: 
Canvi climàtic
Terra

Relacionats

Notícia

Els pobles indígenes gestionen almenys el 17 per cent del carboni emmagatzemat en un 70 per cent dels boscos del món. Aquesta és la conclusió d'un nou estudi encarregat en part per la COICA, la coordinadora d'organitzacions indígenes a l'Amazònia. Els resultats tornen a il·lustrar el vincle entre els drets de les terres indígenes, la protecció forestal i la mitigació del canvi climàtic.

Notícia
Els coralls són substituïts de forma natural per altres espècies com les gorgònies, menys eficients com a embornals del CO2

Les gorgònies estan substituint als coralls escleractinis que estan desapareixent dels ecosistemes marins com a conseqüència de l'impacte humà i del canvi climàtic global. Així es desprèn d'un article publicat per l'investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Sergio Rossi que analitza per què les gorgònies (o octocoralls) estan resultant una de les espècies "vencedores" en aquest procés de transició provocat per la vertiginosa mort o deteriorament dels corals en els fons marins i els esculls.

Notícia
El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'esdeveniment. Foto: El País

El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'esdeveniment. Foto: El País

La Diputació de Barcelona acollirà la organització de la Conferència Internacional de l'Aliança del Clima 2018. Serà la primera vegada que aquest esdeveniment s’organitzi al sud d’Europa i rebrà més de 200 representants d'institucions internacionals i de ciutats i pobles d'arreu del continent que connectaran i intercanviarian experiències amb ens locals catalans i de la resta de l'estat.

Butlletí