Cicle: "Créixer sense consumir: experiències d’economia circular"

dimecres, 13 setembre, 2017 - 18:30
Palau Macaya
Geolocation

El Palau Macaya organitza un nou cicle, Créixer sense consumir: experiències d’economia circular, dedicat a repensar el model econòmic de producció i de consum, des d’un punt de vista pràctic i aplicat, a través de debats i taules rodones oberts i sessions de treball en format de tallers.


La sessió inaugural del cicle serà el 13 de setembre de 2017, a les 18.30 h, al Palau Macaya, i hi participarà la Sra. Teresa Ribera, exsecretària d’Estat del Canvi Climàtic (2008-2011) i directora actual de l’Institut de Desenvolupament Sostenible i Relacions Internacionals (IDDRI), amb seu a París.


La sessió inaugural tractarà de quina manera l’economia circular representa una alternativa al model econòmic actual per a una vida millor. Se centrarà en com l’economia circular i les mesures contra l’escalfament global connecten en molts punts: la intel·ligència en l’ús i la gestió dels recursos, que són limitats; el paper de les administracions globals i locals, i el compromís i la implicació de la ciutadania. Al final de la sessió s’obrirà un debat general amb tots els assistents, que moderarà el periodista Albert Closas, director del programa de TV3 Valor afegit.


Al llarg del curs 2017-2018, el cicle seguirà amb diversos tallers temàtics dedicats als sectors de l’edificació, l’alimentació i la mobilitat. Al final de cada bloc hi haurà una taula rodona de síntesi oberta al públic. En aquestes sessions sectorials s’abordaran casos concrets d’empreses, emprenedors i agents socials que comencen a implementar experiències d’economia circular, des de la concepció del producte o el servei fins a l’ús i el reaprofitament dels residus. El cicle es clourà el juny del 2018 amb una sessió dedicada a repensar el model de ciutat, partint de l’experiència d’una ciutat europea circular.


Trobareu més informació sobre el cicle aquí

Organitzador: 
Palau Macaya. Obra Social La Caixa
Contacte: 


Si en teniu cap dubte, podeu trucar al 933 012 329 i adreçar-vos a Sònia Roura,  de l’Estudi Ramon Folch, entitat encarregada de la concepció i la gestió del cicle.


 

Etiquetes: 
Categories: 
Economia

Relacionats

Acte
06/10/2017 - 09:00
Auditori Jaume Casademont Parc Científic Tecnològic de la UdG
Notícia

Proposar a les empreses una metodologia de treball, així com propostes per a millorar la seua sostenibilitat, tant en l'àmbit mediambiental com a empresarial, aprofitant totes les oportunitats que ofereix el nou panorama digital. Aquest és el principal objectiu d'un estudi per a la dinamització tecnològica del polígon de l’Altet d'Ontinyent, realitzat per l'empresa pública Divalterra, dependent de la Diputació de València.

Article

A Catalunya existeixen 391 empreses que ofereixen solucions d'economia circular. Juntes sumen una facturació d'11.038 milions d'euros i donen feina a 70.419 treballadors. Elaborat per ACCIÓ, l'estudi "L'economia circular a Catalunya" identifica les principals característiques del sector, les oportunitats d'internacionalització en països concrets i les potencialitats de Catalunya per a la inversió estrangera.

També detecta quines són les tecnologies que avui en dia faciliten l'aplicació de l'economia circular.

Butlletí