Cicle: "Créixer sense consumir: experiències d’economia circular"

dimecres, 13 setembre, 2017 - 18:30
Palau Macaya
Geolocation

El Palau Macaya organitza un nou cicle, Créixer sense consumir: experiències d’economia circular, dedicat a repensar el model econòmic de producció i de consum, des d’un punt de vista pràctic i aplicat, a través de debats i taules rodones oberts i sessions de treball en format de tallers.


La sessió inaugural del cicle serà el 13 de setembre de 2017, a les 18.30 h, al Palau Macaya, i hi participarà la Sra. Teresa Ribera, exsecretària d’Estat del Canvi Climàtic (2008-2011) i directora actual de l’Institut de Desenvolupament Sostenible i Relacions Internacionals (IDDRI), amb seu a París.


La sessió inaugural tractarà de quina manera l’economia circular representa una alternativa al model econòmic actual per a una vida millor. Se centrarà en com l’economia circular i les mesures contra l’escalfament global connecten en molts punts: la intel·ligència en l’ús i la gestió dels recursos, que són limitats; el paper de les administracions globals i locals, i el compromís i la implicació de la ciutadania. Al final de la sessió s’obrirà un debat general amb tots els assistents, que moderarà el periodista Albert Closas, director del programa de TV3 Valor afegit.


Al llarg del curs 2017-2018, el cicle seguirà amb diversos tallers temàtics dedicats als sectors de l’edificació, l’alimentació i la mobilitat. Al final de cada bloc hi haurà una taula rodona de síntesi oberta al públic. En aquestes sessions sectorials s’abordaran casos concrets d’empreses, emprenedors i agents socials que comencen a implementar experiències d’economia circular, des de la concepció del producte o el servei fins a l’ús i el reaprofitament dels residus. El cicle es clourà el juny del 2018 amb una sessió dedicada a repensar el model de ciutat, partint de l’experiència d’una ciutat europea circular.


Trobareu més informació sobre el cicle aquí

Organitzador: 
Palau Macaya. Obra Social La Caixa
Contacte: 


Si en teniu cap dubte, podeu trucar al 933 012 329 i adreçar-vos a Sònia Roura,  de l’Estudi Ramon Folch, entitat encarregada de la concepció i la gestió del cicle.


 

Etiquetes: 
Categories: 
Economia

Relacionats

Notícia

El projecte Simbiosi Industrial i la nova oficina Sinèrgies Bufalvent, la primera oficina de simbiosi industrial de Catalunya, van rebre, de mans del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, un dels premis Medi Ambient 2018, que reconeix públicament la tasca de persones físiques i jurídiques en l’àmbit de la conservació de l’entorn i destinat a iniciatives de protecció i millora del medi ambient, que aquest any se centra en la temàtica de l’economia circular.

Article

Com passar a l’acció i eines per als ens locals. Aquest l'objectiu de la Guia sobre Economia Circular i Verda al món local, que forma part del Pla de treball 2016-2019 d’Economia Circular i Verda al Món Local, promogut per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i amb el suport de la Fundació Fórum Ambiental, la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

Notícia

El Palau Macaya de l’Obra Social ”la Caixa” ha presentat aquest 14 de juny les conclusions finals del cicle Créixer sense consumir: Experiències d’economia circular. Des del passat mes d’octubre, ha congregat diferents experts i tècnics en edificació, alimentació i mobilitat. Entre les mesures que es plantegen per posar en valor l’economia circular, destaquen la cessió d’ús en el cas dels habitatges com a nou model de tinença, el foment de nous hàbits de consum i prevenció del malbaratament alimentari i l’ús del vehicle compartit a la ciutat.

Butlletí