Cicle "Tecnologies per a un món sostenible" al Cosmocaixa

dijous, 3 maig, 2018 - 18:30
CosmoCaixa Barcelona
Geolocation

Al maig comença el nou cicle “Tecnologies avançades per a un món sostenible” on s’aborda la innovació tecnològica per afrontar els principals problemes i reptes ambientals relacionats amb l’Energia, l’Aire i l’Aigua, organitzat per l’Obra Social “La Caixa”.

Aquest cicle aborda la innovació tecnològica per aconseguir solucions en tres dels grans desafiaments de la societat actual: l'energia, l'aire i l'aigua. Es plantegen tres sessions, en les quals es pretén entendre millor els problemes ambientals que produeixen grans inconvenients en la salut humana, però, a més, es donaran a conèixer tecnologies i innovacions que oferiran respostes a aquests problemes.

Una conferència inicial plantejarà els reptes ambientals de l'àmbit i, posteriorment, es mostraran solucions basades en diferents tecnologies (internet de les coses, sensorització, robòtica, simulacions, apps, plataformes participatives...) que estan contribuint a minimitzar-ne els impactes i a avançar cap a un entorn més saludable.

PROGRAMA:

3 de maig a les 18:30 h 
Sessió sobre "Aconseguirem un model energètic eficient, renovable i distribuït?", amb Antoni Martínez, assessor d’InnoEnergy per projectes singulars. Vull assistir-hi.

24 de maig a les 18:30 h
Sessió sobre "Aconseguirem respirar aire net?", amb  Santi Parés, físic i meteoròleg, director de negoci per Middle East, Europa i Amèrica Llatina de UL Renovables.  Vull assistir-hi.

30 de maig a les 18:30 h 
Sessió sobre "Aconseguirem tancar el cicle urbà de l'aigua?", amb Narcís Prat, biòleg, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona. Vull assistir-hi.

Moderadora: Mercè Piqueras, biòloga i divulgadora científica.

OrganitzacióObra Social "La Caixa"   /   Direcció científica: ERF - Estudi Ramon Folch i Associats, S.L.

Organitzador: 
Obra Social "La Caixa"
Categories: 
Aigua
Energia
Renovables
Salut
Terra

Relacionats

Notícia

Més de 80 entitats i institucions, i al voltant de 140 inscrits van participar al III Congrés Tercer Sector Ambiental a Catalunya  i van fixar quins han de ser els grans reptes ambientals a curt i llarg termini pel país. Els participants van traçar quin ha de ser el full de ruta de Catalunya en l’àmbit ambiental i van determinar una quarantena de reptes importants a abordar entre els 6 àmbits.

Notícia

Més d'un centenar de ponents de diversos països europeus provinents de l'administració pública, l'empresa, el tercer sector i la universitat comparteixen idees sobre com crear ciutats més verdes, sostenibles i inclusives socialment.

Acte
14/09/2017 - 18:00
Centre Cívic Urgell

Butlletí