Cicle "Tecnologies per a un món sostenible" al Cosmocaixa

dijous, 3 maig, 2018 - 18:30
CosmoCaixa Barcelona
Geolocation

Al maig comença el nou cicle “Tecnologies avançades per a un món sostenible” on s’aborda la innovació tecnològica per afrontar els principals problemes i reptes ambientals relacionats amb l’Energia, l’Aire i l’Aigua, organitzat per l’Obra Social “La Caixa”.

Aquest cicle aborda la innovació tecnològica per aconseguir solucions en tres dels grans desafiaments de la societat actual: l'energia, l'aire i l'aigua. Es plantegen tres sessions, en les quals es pretén entendre millor els problemes ambientals que produeixen grans inconvenients en la salut humana, però, a més, es donaran a conèixer tecnologies i innovacions que oferiran respostes a aquests problemes.

Una conferència inicial plantejarà els reptes ambientals de l'àmbit i, posteriorment, es mostraran solucions basades en diferents tecnologies (internet de les coses, sensorització, robòtica, simulacions, apps, plataformes participatives...) que estan contribuint a minimitzar-ne els impactes i a avançar cap a un entorn més saludable.

PROGRAMA:

3 de maig a les 18:30 h 
Sessió sobre "Aconseguirem un model energètic eficient, renovable i distribuït?", amb Antoni Martínez, assessor d’InnoEnergy per projectes singulars. Vull assistir-hi.

24 de maig a les 18:30 h
Sessió sobre "Aconseguirem respirar aire net?", amb  Santi Parés, físic i meteoròleg, director de negoci per Middle East, Europa i Amèrica Llatina de UL Renovables.  Vull assistir-hi.

30 de maig a les 18:30 h 
Sessió sobre "Aconseguirem tancar el cicle urbà de l'aigua?", amb Narcís Prat, biòleg, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona. Vull assistir-hi.

Moderadora: Mercè Piqueras, biòloga i divulgadora científica.

OrganitzacióObra Social "La Caixa"   /   Direcció científica: ERF - Estudi Ramon Folch i Associats, S.L.

Organitzador: 
Obra Social "La Caixa"
Categories: 
Aigua
Energia
Renovables
Salut
Terra

Relacionats

Notícia
El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'esdeveniment. Foto: El País

El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'esdeveniment. Foto: El País

La Diputació de Barcelona acollirà la organització de la Conferència Internacional de l'Aliança del Clima 2018. Serà la primera vegada que aquest esdeveniment s’organitzi al sud d’Europa i rebrà més de 200 representants d'institucions internacionals i de ciutats i pobles d'arreu del continent que connectaran i intercanviarian experiències amb ens locals catalans i de la resta de l'estat.

Notícia

El segon informe sobre els impactes, les vulnerabilitats i l’adaptació dels Pirineus al canvi climàtic estableix recomanacions per adaptar el territori a unes projeccions climàtiques que apunten a un augment de la temperatura a muntanya de més de 4ºC  graus a finals de segle i a la pèrdua de la meitat de l’espessor de la neu a 1.800 m d’alçada cap a 2050.  L’informe detalla recomanacions per a cadascun dels sectors d'activitat més afectats: el turisme, l'agricultura i la ramaderia, la silvicultura, la gestió de l'aigua, la biodiversitat i els ecosistemes, els riscos naturals, la salut humana i les infraestructures, la indústria i la producció d'energia.

Reportatge
La Diputació de Barcelona impulsa els Atles de sostenibilitat urbana a la demarcació

Poder posar en marxa polítiques acurades i precises a partir de mapes amb dades sobre diversos paràmetres ambientals molt detallats. Aquest és l'objectiu dels atles de sostenibilitat urbana, una experiència pionera a tot l'Estat. La Diputació de Barcelona ha presentat els atles ambientals de Berga, Esplugues de Llobregat, Sabadell i Sant Cugat del Vallès. 

Butlletí