Com s’ha de protegir i gestionar el paisatge?

dimarts, 7 novembre, 2017 - 18:30
Pati Manning
Geolocation

Sessió dins del cicle “El(s) Valor(s) del Paisatge”, organitzat per la Fundació Carulla i el Museu de la Vida Rural i conceptualitzat per ERF. L’objectiu és de promoure el diàleg plural per tal de contribuir a la identificació i preservació dels valors del paisatge, tot fomentant la sensibilització ciutadana.

Al llarg del cicle es debatrà sobre diverses qüestions, durant tres sessions en format de taula rodona amb debat obert al final, moderat pel periodista Josep Puigbó

Ponents:
José A. Donaire és professor de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona. És especialista en estudis sobre ordenació i planificació d'espais turístics
i investigador a l’Institut Superior d’Estudis Turístics (INSETUR) del qual va ser director (1998–2001).
Oriol Nel·lo és professor de geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori. Director de l'Institut
d'Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999) i Secretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011).
Pili Sanmartín, del Celler Bàrbara Forés, pertany a la sisena generació d’una família dedicada a la vinya i a l’elaboració de vi. Des de la seva formació com a
Diplomada en Educació Social i Màster d’Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania, aporta una perspectiva complementària que relaciona el món del vi, les arts i el paisatge.


 

Organitzador: 
Fundació Carulla i el Museu de la Vida Rural
Contacte: 

Us podeu inscriure a: http://museuvidarural.cat/caagenda_int/paisatgedebat o al telèfon 977 87 05 76 (de dilluns a divendres, 9 a 14 h. i de 15 a 18 h.)

Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Notícia

L’Anell Verd és una infraestructura sostenible que envolta el municipi d’Alzira, a la comarca de la Ribera Alta, al País Valencià, i que suposa un canvi del model urbà de la ciutat, ja que constitueix un nou paradigma de mobilitat més respectuós amb el medi ambient i ofereix tot un seguit d’espais d’interacció social. La infraestructura formada per paisatges de ciutat, muntanya, horta i riu ha estat impulsat per l’ajuntament de la localitat i recolzat per la Diputació de València.

Notícia

El Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona posen en servei a partir del 12 d’octubre nous serveis d’autobús que permetran millorar l’accés amb transport públic sostenible als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. El servei vol facilitar l’accés a tota la població als espais naturals, alhora que millorar la mobilitat en unes zones dels parcs que tenen una elevada afluència de visitants.

Article

L’Ajuntament d’Igualada iniciarà de manera imminent els treballs d’adequació de l’Anella Verda als barris de Fàtima i Set Camins. Tal i com ha exposat l’alcalde de la capital de l’Anoia, Marc Castells, amb aquesta actuació “tancarem el recorregut central de la nostra Anella Verda al seu extrem de Ponent, oferint d’aquesta manera nous espais per a la pràctica de l’activitat física diària dels nostres ciutadans i, sobretot, recuperant per les persones que viuen en aquests barris un espai que avui és d’ús pràcticament exclusiu dels vehicles”.

Butlletí