Com s’ha de protegir i gestionar el paisatge?

dimarts, 7 novembre, 2017 - 18:30
Pati Manning
Geolocation

Sessió dins del cicle “El(s) Valor(s) del Paisatge”, organitzat per la Fundació Carulla i el Museu de la Vida Rural i conceptualitzat per ERF. L’objectiu és de promoure el diàleg plural per tal de contribuir a la identificació i preservació dels valors del paisatge, tot fomentant la sensibilització ciutadana.

Al llarg del cicle es debatrà sobre diverses qüestions, durant tres sessions en format de taula rodona amb debat obert al final, moderat pel periodista Josep Puigbó

Ponents:
José A. Donaire és professor de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona. És especialista en estudis sobre ordenació i planificació d'espais turístics
i investigador a l’Institut Superior d’Estudis Turístics (INSETUR) del qual va ser director (1998–2001).
Oriol Nel·lo és professor de geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori. Director de l'Institut
d'Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999) i Secretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011).
Pili Sanmartín, del Celler Bàrbara Forés, pertany a la sisena generació d’una família dedicada a la vinya i a l’elaboració de vi. Des de la seva formació com a
Diplomada en Educació Social i Màster d’Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania, aporta una perspectiva complementària que relaciona el món del vi, les arts i el paisatge.


 

Organitzador: 
Fundació Carulla i el Museu de la Vida Rural
Contacte: 

Us podeu inscriure a: http://museuvidarural.cat/caagenda_int/paisatgedebat o al telèfon 977 87 05 76 (de dilluns a divendres, 9 a 14 h. i de 15 a 18 h.)

Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Entrevista

L’Ajuntament de València ha enviat al Ministeri de Foment una proposta alternativa d’ampliació de la via V-21 en el tram d’entrada a la ciutat, que recuperaria entre el 53% i el 62% de l’horta de València respecte al pla actual. En un moment que la renaturalització de les ciutats i la sobirania alimèntaria estàn a l'agenda de molts municipis i ciutats recuperem una entrevista de Metode TV al periodista Enric Llopis on parla del llibre "La batalla de l'Horta" per aprofundir en el valor i serveis que l'Horta aporta a la ciutat de València, així com el futur d'aquesta àrea clau per la capital del País Valencià.

Notícia

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla director del verd urbà de Caldes de Montbui, una eina de planificació i gestió per a la millora de la jardineria pública del municipi. El document permet al municipi conèixer l’estat i les possibilitats dels espais verds existents i la idoneïtat de les espècies segons el model de verd urbà del municipi, alhora que n’estructura la gestió perquè aquesta sigui més eficient.  El treball inclou un inventari i diagnosi dels espais verds i de l’arbrat viari amb propostes de gestió i manteniment per la millora de l’estat de la vegetació i dels espais.

Article

Leiden (Holanda), Manchester (Regne Unit), Venècia (Itàlia) i Girona són quatre regions europees que comparteixen una singularitat: s’ubiquen en entorns geogràfics on la presència de cursos d’aigua naturals o artificials és considerada un actiu patrimonial. Per això, quatre universitats europees han fet una recerca conjunta amb l’objectiu de generar coneixement i posar en valor aquest patrimoni històric, natural i cultural vinculat a rius, rieres, recs i canals.

Butlletí