Com s’ha de protegir i gestionar el paisatge?

dimarts, 7 novembre, 2017 - 18:30
Pati Manning
Geolocation

Sessió dins del cicle “El(s) Valor(s) del Paisatge”, organitzat per la Fundació Carulla i el Museu de la Vida Rural i conceptualitzat per ERF. L’objectiu és de promoure el diàleg plural per tal de contribuir a la identificació i preservació dels valors del paisatge, tot fomentant la sensibilització ciutadana.

Al llarg del cicle es debatrà sobre diverses qüestions, durant tres sessions en format de taula rodona amb debat obert al final, moderat pel periodista Josep Puigbó

Ponents:
José A. Donaire és professor de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona. És especialista en estudis sobre ordenació i planificació d'espais turístics
i investigador a l’Institut Superior d’Estudis Turístics (INSETUR) del qual va ser director (1998–2001).
Oriol Nel·lo és professor de geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori. Director de l'Institut
d'Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999) i Secretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011).
Pili Sanmartín, del Celler Bàrbara Forés, pertany a la sisena generació d’una família dedicada a la vinya i a l’elaboració de vi. Des de la seva formació com a
Diplomada en Educació Social i Màster d’Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania, aporta una perspectiva complementària que relaciona el món del vi, les arts i el paisatge.


 

Organitzador: 
Fundació Carulla i el Museu de la Vida Rural
Contacte: 

Us podeu inscriure a: http://museuvidarural.cat/caagenda_int/paisatgedebat o al telèfon 977 87 05 76 (de dilluns a divendres, 9 a 14 h. i de 15 a 18 h.)

Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Notícia

L'AMB ha aprovat definitivament el nou projecte bàsic de restauració de l'abocador de la Vall de Joan – una actuació de l'AMB amb finançament de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC)–, sobre una àrea de 448.735 m2. Aquest espai d'aproximadament 60 hectàrees situat entre els municipis de Begues i Gavà va rebre durant tres dècades els residus municipals de bona part del territori metropolità, i després de la inversió de 27,7 M€ en la seva renaturalització, esdevindrà un espai singular en l'àmbit del Parc Natural del Garraf.

Article

Amb el compromís d’integrar la responsabilitat social en l’estratègia corporativa i com a administració referent en el progrés sostenible dels 311 municipis de la demarcació i en el benestar dels seus ciutadans, la Diputació de Barcelona treballa per poder acompanyar els governs locals en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l'Organització de les Nacions Unides.

Notícia

Una de les espècies forestals presents en els ambients de ribera i que més presència tenia històricament a les illes eren els oms (Ulmus minor). Aquest arbre ha estat fortament afectat per la malaltia de la grafiosi, que ha acabat a tot Europa amb milions d’individus.

Butlletí