DIA INTERNACIONAL DE LA DIVERSITAT BIOLÒGICA

dilluns, 22 maig, 2017

#Biodiversitat

En l’actualitat, la gran diversitat biològica de la Terra està essent alterada pels éssers humans. Des de l’aparició de l’agricultura (fa aproximadament uns 10.000 anys) i fins la revolució industrial dels últims tres segles, els humans hem anat modificant els paisatges, a vegades, de manera irreversible. Des de talar arbres, fins a moure muntanyes per fer carreteres o construir-hi habitatges, o esgotar els recursos pesquers, etc. Aquest dia neix amb la intenció de conscienciar la població de la importància de preservar la diversitat biològica, fruit de milers de milions d’anys d’evolució.

Les Nacions Unides han proclamat el 22 de maig Dia Internacional de la Diversitat Biològica (BID) per augmentar la comprensió i el coneixement dels temes de biodiversitat. Quan es va crear per primera vegada per la Segona Comissió de l'Assemblea General de l'ONU a finals de 1993, 29 de desembre (la data d'entrada en vigor del Conveni de Diversitat Biològica), va ser designat el Dia Internacional de la Diversitat Biològica. Al desembre de 2000, l'Assemblea General de l'ONU adoptat el 22 de maig com el BID, per commemorar l'adopció del text de la Convenció el 22 de maig de 1992 per l'Acta Final de Nairobi de la Conferència per a l'aprovació del text acordat del Conveni sobre la Diversitat Biològica. Això es va fer en part perquè era difícil per a molts països per planificar i dur a terme celebracions adequades per a la data de 29 de desembre, atès el nombre de dies festius que coincideixen en aquesta època de l'any.

Biodiversitat i turisme sostenible

Aquest tema ha estat triat per coincidir amb la celebració del 2017 com a Any Internacional de Turisme sostenible per al desenvolupament proclamat per l'Assemblea General de les Nacions Unides en la Resolució 70/193, i per al qual l'Organització Mundial del Turisme de les Nacions Unides està proporcionant lideratge.
La biodiversitat, a nivell de espècies i ecosistemes, proporciona una base important per a molts aspectes del turisme. El reconeixement de la gran importància per a les economies de turisme d'atractius paisatges i una rica biodiversitat apuntala el cas polític i econòmic per a la conservació de la biodiversitat. Molts dels problemes tractats en el Conveni sobre la Diversitat Biològica afectar directament al sector turístic. Un sector turístic ben gestionada pot contribuir significativament a reduir les amenaces a, i mantenir o augmentar les poblacions de fauna, claus i valors de la biodiversitat a través dels ingressos del turisme.


 

Categories: 
Biodiversitat
Educació ambiental

Relacionats

Acte
26/01/2018 - 17:30
La Fàbrica del Sol
Notícia

Una manada de 18 cavalls de la Fundació Miranda han arribat aquest dilluns al Parc del Garraf, de la Xarxa de Parcs Naturals del Diputació de Barcelona, on hi passaran els mesos d’hivern, després d’haver recorregut prop de 200 km seguint el camí ramader de Marina, que son els que separen el pla de l’Orri, a la serra del Catllaràs, a l’Alt Berguedà, d’Olivella, al Parc del Garraf. 

Notícia

Més d'un centenar de ponents de diversos països europeus provinents de l'administració pública, l'empresa, el tercer sector i la universitat comparteixen idees sobre com crear ciutats més verdes, sostenibles i inclusives socialment.

Butlletí