DIA INTERNACIONAL DE LA DIVERSITAT BIOLÒGICA

dilluns, 22 maig, 2017

#Biodiversitat

En l’actualitat, la gran diversitat biològica de la Terra està essent alterada pels éssers humans. Des de l’aparició de l’agricultura (fa aproximadament uns 10.000 anys) i fins la revolució industrial dels últims tres segles, els humans hem anat modificant els paisatges, a vegades, de manera irreversible. Des de talar arbres, fins a moure muntanyes per fer carreteres o construir-hi habitatges, o esgotar els recursos pesquers, etc. Aquest dia neix amb la intenció de conscienciar la població de la importància de preservar la diversitat biològica, fruit de milers de milions d’anys d’evolució.

Les Nacions Unides han proclamat el 22 de maig Dia Internacional de la Diversitat Biològica (BID) per augmentar la comprensió i el coneixement dels temes de biodiversitat. Quan es va crear per primera vegada per la Segona Comissió de l'Assemblea General de l'ONU a finals de 1993, 29 de desembre (la data d'entrada en vigor del Conveni de Diversitat Biològica), va ser designat el Dia Internacional de la Diversitat Biològica. Al desembre de 2000, l'Assemblea General de l'ONU adoptat el 22 de maig com el BID, per commemorar l'adopció del text de la Convenció el 22 de maig de 1992 per l'Acta Final de Nairobi de la Conferència per a l'aprovació del text acordat del Conveni sobre la Diversitat Biològica. Això es va fer en part perquè era difícil per a molts països per planificar i dur a terme celebracions adequades per a la data de 29 de desembre, atès el nombre de dies festius que coincideixen en aquesta època de l'any.

Biodiversitat i turisme sostenible

Aquest tema ha estat triat per coincidir amb la celebració del 2017 com a Any Internacional de Turisme sostenible per al desenvolupament proclamat per l'Assemblea General de les Nacions Unides en la Resolució 70/193, i per al qual l'Organització Mundial del Turisme de les Nacions Unides està proporcionant lideratge.
La biodiversitat, a nivell de espècies i ecosistemes, proporciona una base important per a molts aspectes del turisme. El reconeixement de la gran importància per a les economies de turisme d'atractius paisatges i una rica biodiversitat apuntala el cas polític i econòmic per a la conservació de la biodiversitat. Molts dels problemes tractats en el Conveni sobre la Diversitat Biològica afectar directament al sector turístic. Un sector turístic ben gestionada pot contribuir significativament a reduir les amenaces a, i mantenir o augmentar les poblacions de fauna, claus i valors de la biodiversitat a través dels ingressos del turisme.


 

Categories: 
Biodiversitat
Educació ambiental

Relacionats

Article

Amb el compromís d’integrar la responsabilitat social en l’estratègia corporativa i com a administració referent en el progrés sostenible dels 311 municipis de la demarcació i en el benestar dels seus ciutadans, la Diputació de Barcelona treballa per poder acompanyar els governs locals en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l'Organització de les Nacions Unides.

Notícia

Una quarantena de persones assisteixen a la inauguració de l’exposició itinerant “El retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera”

Notícia

Ha arrencat un nou cicle d'activitats a les Jugatecambientals dels parcs i platges metropolitans. Enguany 5 nous parcs s'han sumat a la programació i, per tant, ja són 37 els que tenen aquest servei en funcionament.

Butlletí