DIA INTERNACIONAL DELS BOSCOS

dimarts, 21 març, 2017

Cada any, el Dia Internacional dels Boscos celebrem les formes en què els boscos i els arbres sostenen i ens protegeixen. Un dia que neix amb la finalitat de celebrar la importància dels boscos i de la necessitat de preservar-los com a pulmons per a la humanitat.

Sabíeu que...?

Les conques hidrogràfiques boscoses i aiguamolls subministren el 75 per cent de l'aigua dolça accessible del món.

Al voltant d'un terç de les ciutats més grans del món obtenen una proporció significativa de la seva aigua potable directament de zones forestals protegides.

Gairebé el 80 per cent de la població mundial - 8 de cada 10 persones - està exposat a alts nivells d'amenaça a la seguretat de l'aigua
gestió dels recursos hídrics podria mostrar considerables beneficis econòmics.

Els boscos actuen com a filtres naturals d'aigua.

El canvi climàtic està alterant paper dels boscos en els cursos dels rius i la disponibilitat dels recursos hídrics.

Els boscos tenen un paper crucial en la construcció i l'enfortiment de la capacitat de recuperació

La diada serveix per explicar quines accions es desenvolupen i es recomana fer servir les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram...) i el hashtag / paraula clau #diadelsboscos #boscos #dayofforests .

Més informació a l'enllaç.


 

Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Notícia

El Consell Comarcal crea l'Agència de Boscos del Maresme

El Consell comarcal del Maresme ha aprovat la creació de l'Agència de Boscos del Maresme, un nou servei que permet al Consell Comarcal donar suport tècnic i col·laborar amb els ajuntaments i associacions de propietaris en la preservació de la massa forestal que es troba greument afectada pel canvi climàtic i l'acció destructiva de plagues com el Tomicus.

Acte

DIA MUNDIAL DE LA NATURA

03/03/2017
Article

Els municipis ja poden consultar els serveis ambientals dels seus boscos amb l'aplicació Instamaps

S’ofereixen 15 indicadors amb resultats extrets del projecte ForESmap, que ha avaluat i cartografiat serveis ecosistèmics dels boscos catalans

La cartografia permet conèixer els boscos amb més matèries primeres, els que millor regulen el cicle de l’aigua, els que tenen més riquesa d’espècies d’aus o els que ofereixen més opcions de lleure. Un clar exemple de com el coneixement dels centres de recerca pot traduir-se en la gestió pública de les polítiques de canvi climàtic.  

Butlletí