DIA INTERNACIONAL DELS BOSCOS

dimecres, 21 març, 2018

Cada any, el Dia Internacional dels Boscos celebrem les formes en què els boscos i els arbres sostenen i ens protegeixen. Un dia que neix amb la finalitat de celebrar la importància dels boscos i de la necessitat de preservar-los com a pulmons per a la humanitat.

Aquesta celebració global dels boscos proporciona una plataforma per donar a conèixer la importància de tot tipus de boscos i arbres, i celebrar les maneres en què ens sustenta i protegeix.

Missatges clau:

 • Els boscos i els arbres emmagatzemen el carboni, que ajuda a mitigar els impactes del canvi climàtic a les zones urbanes i als voltants.
 • Els arbres també milloren el clima local, ajudant a estalviar energia que s'utilitza per escalfar en un 20-50 per cent.
 • La col·locació estratègica dels arbres a les zones urbanes permet refrigerar l'aire fins a 8 graus centígrads, reduint les necessitats d'aire condicionat en un 30%.
 • Els arbres urbans són excel·lents filtres d'aire, eliminant contaminants nocius a l'aire i partícules fines.
 • Els arbres redueixen la contaminació acústica, ja que protegeixen les cases dels camins veïns i les zones industrials.
 • Les poblacions locals utilitzen les fruites, fruits secs, fulles i insectes que es troben als arbres urbans per produir aliments i medicaments per al seu ús a la llar o com a font d'ingressos.
 • El combustible de fusta procedent dels arbres urbans i els boscos plantats als afores de les ciutats proporciona energies renovables per a la cuina i la calefacció, la qual cosa redueix les pressions sobre els boscos naturals i la nostra dependència dels combustibles fòssils.
 • Els boscos de les zones urbanes i els seus voltants ajuden a filtrar i regular l'aigua, aportant subministraments d'aigua dolça d'alta qualitat per a centenars de milions de persones. Els boscos també protegeixen les conques hidrogràfiques i eviten les inundacions, ja que emmagatzemen aigua a les branques i al sòl.
 • Els boscos i arbres ben gestionats de i al voltant de les ciutats proporcionen hàbitats, aliments i protecció per a moltes plantes i animals, ajudant a mantenir i augmentar la biodiversitat.
 • Els boscos de les ciutats i els seus voltants generen turisme, creen desenes de milers de llocs de treball i afavoreixen els sistemes d'embelliment de la ciutat, construint economies verdes dinàmiques, energètiques i pròsperes.
 • Els espais verds urbans, inclosos els boscos, fomenten estils de vida actius i saludables, milloren la salut mental, prevenen malalties i proporcionen un lloc per socialitzar-se.

La diada serveix per explicar quines accions es desenvolupen i es recomana fer servir les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram...) i el hashtag / paraula clau #diadelsboscos #boscos #dayofforests .

Més informació a l'enllaç.


 

Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Notícia

Es crea el primer jardí de papallones de la ciutat, un espai on es realitzarà una plantació d’espècies vegetals concretes per a la proliferació d’aquest insecte. El nou espai verd, ubicat a Balàfia, inclou la creació d’un camí de vianants que donarà continuïtat a l’existent per sobre del camp de futbol, i que unirà l’Avinguda Alcalde Recasens fins a l’Avinguda de Torre Vicens.

Notícia

El Consell comarcal del Maresme ha aprovat la creació de l'Agència de Boscos del Maresme, un nou servei que permet al Consell Comarcal donar suport tècnic i col·laborar amb els ajuntaments i associacions de propietaris en la preservació de la massa forestal que es troba greument afectada pel canvi climàtic i l'acció destructiva de plagues com el Tomicus.

Article

Per la raresa o la singularitat d'alguns peixos o el ritme de disminució d'algunes de les poblacions, les administracions públiques han impulsat normatives per assegurar-ne la conservació i preservar-les de la desaparició.

Butlletí