#EA26 i el món

divendres, 26 gener, 2018 - 17:30 a 20:30
La Fàbrica del Sol
Geolocation

El dia 26 de cada mes, entre les 18 i les 19 h, la comunitat ambiental internauta té una cita a #EA26 per compartir reflexions, experiències, i projectes de futur relacionats amb la comunicació, la sensibilització, la participació i l'educació ambiental.

Aquesta vegada i amb motiu del Dia Mundial de l'Educació Ambiental i la reobertura de La Fàbrica del Sol, la trobada virtual es farà també de manera presencial i la temàtica serà la divulgació ambiental en el context de la complexa situació geopolítica internacional. Hi haurà quatre taules de debat dinamitzades per professionals del sector ambiental amb la presencia d'experts en política, economia, periodisme i comunicació global:

  • Taula 1: Decisions polítiques globals que afecten a la nostra vida quotidiana i com explicar-les
  • Taula 2: Conflictes internacionals i locals provocats pel control i l’accés als recursos naturals
  • Taula 3: Conseqüències de les catàstrofes naturals o exportació de problemes ambientals en les poblacions més vulnerables i el seu entorn natural
  • Taula 4: L'afectació del canvi climàtic a les zones més castigades i les seves conseqüències socioeconòmiques

I per tots  hi haurà un tema comú relacionat amb els nous reptes que ens plantegem pel 2018: Com aconseguir una Educació Ambiental en global i transversal?

Per animar el debat 2.0 farem servir els hashtags #EA26 i #FàbricadelSol. Ens escamparem per les xarxes de twitter amb els comptes @Edu_Ambiental, @BCN_Ecologia i @ambientubers entre d'altres. Trobareu més informació sobre els debats a la pàgina web d'#EA26.

Acabarem la vetllada fent un taller de memes* de temàtica ambiental per transformar les nostres opinions en missatges virals tot gaudint d'un petit refrigeri a càrrec de Barrinar cap a la Sostenibilitat.

A càrrec d’#EA26, Ambientubers i Abel Cunillera. Amb la col·laboració del departament d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona, Aula Ambiental de la Sagrada Família, Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu, Espai Lúdic Ambiental per a Famílies (LaLudo - Parc de la Ciutadella), CC el Coll-La Bruguera, L'Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol, el Mapa B+S i la  presència d'Arcadi Oliveres i molts més.

* Entenent per meme una idea, concepte, situació, expressió i/o pensament humorístic expressat en format còmic, vídeo, textos, imatges o qualsevol tipus de construcció multimèdia que es replica a través d’internet de persona a persona fins a assolir una amplia difusió.

Aquesta activitat és gratuïta pels participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d'espera no puguin aprofitar les vacants.

És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l'activitat. Per inscriure-us-hi seguiu l'enllaç: http://ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/inscripcions/node/1816/

Dia i hora: 

26/01/2018 - 17:30 a 20:30

Preu: 

gratuït


 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol, #EA26, Ambientubers i Abel Cunillera
Destinatari: 
Públic Adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Educació ambiental 
Estratègia i Cultura de Sostenibilitat

Ecologia Urbana

Ajuntament de Barcelona

Passeig Salvat Papasseit, 1
08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Municipis: 
Categories: 
Agricultura
Biodiversitat
Canvi climàtic
Compra verda/Consum
Contaminació
Ecològic
Economia
Educació ambiental
Terra

Relacionats

Notícia

Les obres per soterrar el trànsit de la plaça de les Glòries i crear-hi un gran parc urbà ja s'han adjudicat i començaran el mes de març. Els treballs de la zona nord del parc, 45.000 metres quadrats de verd, de lleure i d'equipaments a l'àrea de la Gran Clariana, s'enllestiran el març del 2019, i els dos túnels viaris es posaran en funcionament el 2021.

Notícia

 

 

El Centre de Natura de Can Soler és un nou espai dins de la masia de Can Soler, dedicat a la natura i a la sostenibilitat, i a difondre el patrimoni natural i cultural del seu entorn. Aquest equipament se centra en la millora de les relacions de la vall amb el barri, amb el districte i amb la ciutat i amb el Parc Natural de la Serra de Collserola donant cabuda a projectes ambientals de caràcter sòcio-educatius.

Reportatge
El model de cogestió de les petites agrupacions de pescadors contribueix a una major abundància i hàbitats de les espècies

La cogestió de les pesqueres artesanals per part dels propis pescadors i el govern ofereix majors beneficis ecològics i socials que el model de gestió centralitzat per part dels governs. Així es posa de manifest en un estudi realitzat per investigadors de l'ICTA-UAB en què demostren els avantatges d'aquest model de gestió però assenyalen possibles aspectes de millora.

Butlletí