Iniciatives per a la reducció del malbaratament al sector agroalimentari

dilluns, 27 novembre, 2017 - 09:00
Institut d'Estudis Catalans Sala Pere Coromin
Geolocation
Un terç de la producció global d’aliments es desaprofita i es malbarata generant greus impactes socials, ambientals i econòmics.
El malbaratament es produeix en totes les fases de la cadena alimentària, des de la producció primària fins a les llars, i s’associa a una gran diversitat de causes. Això fa imprescindible la
implicació de tots els agents en la seva anàlisi i la resolució.
El DARP promou la prevenció del malbaratament a Catalunya i, especialment, en els seus àmbits de treball. La sessió contribuirà a la presentació d’experiències i a l’articulació de xarxes de col•laboració per implantar estratègies i mesures concretes que aportin solucions als operadors de la cadena alimentària.
Els objectius de la jornada són:
• Posar en valor i difondre experiències que ja s’estan duent a terme a Catalunya
• Presentar projectes de recerca i innovació impulsats per la Unió Europea i per altres agents en aquest camp
• Generar debat entre els diferents agents per continuar explorant vies de reducció del malbaratament
Organitzador: 
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la col·laboració de l’Institució Catalana d'Estudis Agraris, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació i de l’Institut d’Estudis Catalans
Contacte: 

Dades per inscripcions:

mgonzalezd@gencat.cat 

Tel.: 934 092 090 - ext.14607. Persona de contacte: Sra. Míriam González

O bé a través del portal RuralCat: http://ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt


 

Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

 

Amb aquesta acció es vol donar un impuls a la campanya durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany se celebrarà del 18 al 26 de novembre de 2017. També es vol continuar la tasca de “La Manduca No Caduca” al llarg del 2018.

Article
Espigoladors entrega els premis de la primera edició infantil del seu concurs, que pretén conscienciar sobre la importància de no descartar els aliments per criteris estètics.

Unes 300 persones, entre infants, famílies i representants de les escoles, van participar a la presentació del llibre ”El món a través del forat d’una poma”, que va tenir lloc el passat abril  i que inclou una selecció de 27 contes il·lustrats d'entre els 390 que es van presentar al concurs organitzat per l'entitat sense ànim de lucre Espigoladors. Els protagonistes d'aquests relats, dels quals han sortit 4 guanyadors i 24 seleccionats més, són fruites i verdures "imperfectes" que van ser imaginades per infants d'entre 6 i 12 anys i que, a través de les seves històries il·lustrades, transmeten la importància tant del menjar com d'evitar llençar-lo només per criteris estètics, mirant de generar consciència sobre el problema que suposa el malbaratament alimentari.

Notícia

L’Ajuntament de Molins de Rei, conjuntament amb Remenja’mmm, ha impulsat una campanya que vol normalitzar entre els clients i comensals dels restaurants l’hàbit d’emportar-se el menjar i la beguda que no s’han acabat.

Butlletí