Iniciatives per a la reducció del malbaratament al sector agroalimentari

dilluns, 27 novembre, 2017 - 09:00
Institut d'Estudis Catalans Sala Pere Coromin
Geolocation
Un terç de la producció global d’aliments es desaprofita i es malbarata generant greus impactes socials, ambientals i econòmics.
El malbaratament es produeix en totes les fases de la cadena alimentària, des de la producció primària fins a les llars, i s’associa a una gran diversitat de causes. Això fa imprescindible la
implicació de tots els agents en la seva anàlisi i la resolució.
El DARP promou la prevenció del malbaratament a Catalunya i, especialment, en els seus àmbits de treball. La sessió contribuirà a la presentació d’experiències i a l’articulació de xarxes de col•laboració per implantar estratègies i mesures concretes que aportin solucions als operadors de la cadena alimentària.
Els objectius de la jornada són:
• Posar en valor i difondre experiències que ja s’estan duent a terme a Catalunya
• Presentar projectes de recerca i innovació impulsats per la Unió Europea i per altres agents en aquest camp
• Generar debat entre els diferents agents per continuar explorant vies de reducció del malbaratament
Organitzador: 
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la col·laboració de l’Institució Catalana d'Estudis Agraris, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació i de l’Institut d’Estudis Catalans
Contacte: 

Dades per inscripcions:

mgonzalezd@gencat.cat 

Tel.: 934 092 090 - ext.14607. Persona de contacte: Sra. Míriam González

O bé a través del portal RuralCat: http://ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt


 

Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

4a edició del Premi “El menjar no es llença” un concurs de contes il·lustrats i idees per lluitar contra el malbaratament alimentàri. Espigoladors busca nens, nenes i joves d'arreu de Catalunya que vulguin canviar el món!

Notícia

Per tal de reduir el malbaratament alimentari, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, amb la col·laboració de l’Associació Aliments Solidaris, les AMPAs de les Escoles Colònia Güell i Pla Vinyes, i les empreses dels menjadors escolars Teno i El menú del Petit, ha impulsat un projecte per aprofitar els excedents dels menjadors escolars i destinar-los a famílies del municipi en situació de vulnerabilitat.

Butlletí