Jornada: "Agregació de recursos energètics distribuïts. Obstacles i recomanacions per a un desenvolupament íntegre del mercat"

divendres, 6 abril, 2018 - 11:50
Geolocation

En  el  marc  de  la  promoció  de  la  competència, l’ACCO ha considerat oportuna l’organització d’una jornada sobre l’agregació de recursos energètics distribuïts i els obstacles i recomanacions per a un  desenvolupament íntegre del mercat.

El  2017, l’ACCO va encarregar al  Dr.  Pep Salas un estudi sobre les dificultats d'accedir a la informació recopilada pels comptadors digitals d'electricitat del sector residencial, el que alertava que podria ser un fre a l'aparició de noves iniciatives econòmiques que necessitessin aquestes dades. Donant  continuïtat  a  aquell  treball,  us  convidem  a  la  presentació  del  nou estudi encarregat per l’ACCO i elaborat  pel Dr.  Pep  Salas, en col·laboració amb Alicia Carrasco, sobre l’agregació  de  recursos  energètics distribuïts.

Per  fer  possible  la  transició energètica cap  a  una  societat  de  baixes  emissions  de  carboni  les  energies renovables centralitzades competeixen amb les descentralitzades, com ara l’autoconsum. L’estudi se centra en aquells aspectes clau per obrir i per desenvolupar el mercat dels recursos energètics distribuïts i la seva agregació(energies  renovables,  emmagatzemament  i  gestió  de  la  demanda)  en  igualtat  de  condicions  a altres tecnologies. Com planteja la Unió Europea en el nou paquet legislatiu d’energia (Clean Energy for All Europeans,  actualment  en  debat), l’agregació (ja sigui per part d’un agent independent  o  com  evolució  del comercialitzador  elèctric)  és  un aspecte  clau perquè el  consumidor  pugui  accedir  als  mercats  elèctrics, assolir un preu més competitiu de l’energia i contribuir a la seguretat de subministrament.

Organitzador: 
ACCO
Contacte: 
Acte gratuït
.
Es prega confirmació d’assistència: autoritat.competencia@gencat.cat
Categories: 
Energia

Relacionats

Notícia

Il·luminació amb tecnologia led al vestíbul del CEM Estruch.

Ja són 8 les escoles del Prat que disposen de tecnologia led per a la il·luminació de passadissos i lavabos i, en alguns casos, també per a les aules. S'aconsegueix reduir la despesa energètica entre un 40 i un 70 %. 14 centres educatius de la ciutat es reparteixen a parts iguals l’estalvi aconseguit en la facturació d’energia.

Notícia

Façana de l'Ajuntament de Súria

A partir d’aquest any 2018, l’Ajuntament també farà públiques les dades sobre el consum energètic dels equipaments municipals com a mostra de transparència i compromís per l’estalvi d’energia.

Article

Les instal·lacions de 301 plaques fotovoltaiques tenen una potència de 81,27 kw per autoconsum i que comporten un 6,7 % del consum anual d’energia de la planta.

Butlletí