Jornada: "Agregació de recursos energètics distribuïts. Obstacles i recomanacions per a un desenvolupament íntegre del mercat"

divendres, 6 abril, 2018 - 11:50
Geolocation

En  el  marc  de  la  promoció  de  la  competència, l’ACCO ha considerat oportuna l’organització d’una jornada sobre l’agregació de recursos energètics distribuïts i els obstacles i recomanacions per a un  desenvolupament íntegre del mercat.

El  2017, l’ACCO va encarregar al  Dr.  Pep Salas un estudi sobre les dificultats d'accedir a la informació recopilada pels comptadors digitals d'electricitat del sector residencial, el que alertava que podria ser un fre a l'aparició de noves iniciatives econòmiques que necessitessin aquestes dades. Donant  continuïtat  a  aquell  treball,  us  convidem  a  la  presentació  del  nou estudi encarregat per l’ACCO i elaborat  pel Dr.  Pep  Salas, en col·laboració amb Alicia Carrasco, sobre l’agregació  de  recursos  energètics distribuïts.

Per  fer  possible  la  transició energètica cap  a  una  societat  de  baixes  emissions  de  carboni  les  energies renovables centralitzades competeixen amb les descentralitzades, com ara l’autoconsum. L’estudi se centra en aquells aspectes clau per obrir i per desenvolupar el mercat dels recursos energètics distribuïts i la seva agregació(energies  renovables,  emmagatzemament  i  gestió  de  la  demanda)  en  igualtat  de  condicions  a altres tecnologies. Com planteja la Unió Europea en el nou paquet legislatiu d’energia (Clean Energy for All Europeans,  actualment  en  debat), l’agregació (ja sigui per part d’un agent independent  o  com  evolució  del comercialitzador  elèctric)  és  un aspecte  clau perquè el  consumidor  pugui  accedir  als  mercats  elèctrics, assolir un preu més competitiu de l’energia i contribuir a la seguretat de subministrament.

Organitzador: 
ACCO
Contacte: 
Acte gratuït
.
Es prega confirmació d’assistència: autoritat.competencia@gencat.cat
Categories: 
Energia

Relacionats

Notícia

El 8 i 9 de novembre, Barcelona acollirà el 2n Congrés Català de Pobresa Energètica, que enguany se centra en les causes que agreugen la problemàtica i l’estat actual de la defensa dels drets energètics. L’objectiu és augmentar la capacitat de resposta i les estratègies de les administracions públiques i la societat civil per prevenir la pobresa energètica. Es calcula que més de 400.000 persones a Catalunya es troben en situació de pobresa energètica (IDESCAT) Com a novetat, aquest any s’instal·larà un Punt d’Assessorament Energètic en el congrés. Serà obert a la ciutadania i les persones usuàries rebran informació i assessorament personalitzat en matèria de drets energètics

Acte
27/09/2018 - 09:00
Auditori RCD | Rousaud Costas Duran
Article

Aquesta eina és un conjunt de materials per fer una ecoauditoria elèctrica domèstica, pensada per descobrir en què gastes l’electricitat a casa teva i de quina manera pots començar a estalviar-la sense maldecaps. Permet conèixer la factura elèctrica, identificar i mesurar quins aparells consumeixen més electricitat, i plantejar-se com es fan servir els recursos... Amb la guia didàctica es pot elaborar, segons les prioritats i capacitats de cadascú un pla d’acció per a reduir el consum, estalviar diners i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Butlletí