Jornada: "Agregació de recursos energètics distribuïts. Obstacles i recomanacions per a un desenvolupament íntegre del mercat"

divendres, 6 abril, 2018 - 11:50
Geolocation

En  el  marc  de  la  promoció  de  la  competència, l’ACCO ha considerat oportuna l’organització d’una jornada sobre l’agregació de recursos energètics distribuïts i els obstacles i recomanacions per a un  desenvolupament íntegre del mercat.

El  2017, l’ACCO va encarregar al  Dr.  Pep Salas un estudi sobre les dificultats d'accedir a la informació recopilada pels comptadors digitals d'electricitat del sector residencial, el que alertava que podria ser un fre a l'aparició de noves iniciatives econòmiques que necessitessin aquestes dades. Donant  continuïtat  a  aquell  treball,  us  convidem  a  la  presentació  del  nou estudi encarregat per l’ACCO i elaborat  pel Dr.  Pep  Salas, en col·laboració amb Alicia Carrasco, sobre l’agregació  de  recursos  energètics distribuïts.

Per  fer  possible  la  transició energètica cap  a  una  societat  de  baixes  emissions  de  carboni  les  energies renovables centralitzades competeixen amb les descentralitzades, com ara l’autoconsum. L’estudi se centra en aquells aspectes clau per obrir i per desenvolupar el mercat dels recursos energètics distribuïts i la seva agregació(energies  renovables,  emmagatzemament  i  gestió  de  la  demanda)  en  igualtat  de  condicions  a altres tecnologies. Com planteja la Unió Europea en el nou paquet legislatiu d’energia (Clean Energy for All Europeans,  actualment  en  debat), l’agregació (ja sigui per part d’un agent independent  o  com  evolució  del comercialitzador  elèctric)  és  un aspecte  clau perquè el  consumidor  pugui  accedir  als  mercats  elèctrics, assolir un preu més competitiu de l’energia i contribuir a la seguretat de subministrament.

Organitzador: 
ACCO
Contacte: 
Acte gratuït
.
Es prega confirmació d’assistència: autoritat.competencia@gencat.cat
Categories: 
Energia

Relacionats

Article

El Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i el Consell Comarcal del Gironès han realitzat intervencions d’optimització energètica i assessorament en contractació d’energia a 181 llars en  situació de vulnerabilitat que són usuàries dels serveis socials bàsics.

Article
Noves lluminàries a l'avinguda de Santiga

Noves lluminàries a l'avinguda de Santiga

Les obres d’instal·lació de més de 1.500 lluminàries amb tecnologia led en diversos carrers del municipi encaren la seva recta final. El projecte permetrà un estalvi del consum d’energia del 71%, segons dades de l’Ajuntament de Santa Perpètua. L’actuació s’inscriu en el compromís municipal per lluitar contra el canvi climàtic i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en el marc del Pacte dels Alcaldes per a l’Energia i el Clima, segons ha informat la regidora de Medi Ambient, Neus Garcia.

Article

La Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de VNG ha iniciat un nou projecte d'espais grupals quinzenals i permanents que tenen l'objectiu d'ajudar les famílies a pagar el menys possible en els seus subministraments. La intervenció grupal permet arribar a més persones i generar un aprenentatge col·lectiu més ric i clarificador. L'objectiu és ajudar les famílies a pagar el menys possible en les seves factures de llum, aigua i gas.

Butlletí