Jornada tècnica: Actuació davant l’albirament o troballa de fauna marina

dimecres, 25 octubre, 2017 - 09:30 a 14:00
Geolocation

Sovint en la costa catalana podem fer l’albirament o fins i tot trobar a la platja animals marins, que arriben de forma espontània en el cas de les tortugues marines en el procés de nidació o bé animals com els dofins que a causa de malalties, dificultats en la seva navegació, etc. acaben varant a les nostres platges molt debilitats. Els responsables municipals, tècnics de medi ambient o policia local, han de fer front a aquest situació i actuar de manera eficaç amb el doble objectiu de protegir la fauna i prevenir qualsevol risc per la població.

PROGRAMA

Inscripcions: Preguem que confirmeu l’ assistència a través de collge@diba.cat o al telèfon : 93.402 22 22 ext 37212.

Destinat prioritàriament a personal d'ens locals i entitats ambientalistes

Per aquest motiu la Gerència de Serveis de Medi ambient, a través de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció ambiental, ha proposar a la Fundació per la conservació i recuperació d’animals marins - CRAM, la redacció d’una guia.

La “Guia d’actuació amb fauna marina” pretén ser una eina útil per als responsables municipals, que els permeti la identificació d’espècies marines que poden aparèixer a les costes del litoral català i faciliti unes pautes d’actuació adequades, seguint uns criteris d’ordre i salut pública, tot vetllant per al benestar i conservació de la fauna marina.

La Jornada ofereix el marc per presentar la guia i alhora per posar en comú els coneixements i les accions necessàries a adoptar des dels ajuntaments davant de la presència de fauna marina al nostre litoral. Alhora ens permetrà fer una vista al Centre de recuperació d’animals marins del Prat de Llobregat.

Categories: 
Aigua
Educació ambiental

Relacionats

Article

El Museu de Gavà és un equipament municipal que té com a objectius principals conservar i donar a conèixer el patrimoni natural i cultural del municipi. Les activitats d’educació ambiental en ecosistemes aquàtics que es realitzen des del Museu estan coordinades pel Servei de Medi ambient de l’Ajuntament de Gavà i es desenvolupen a l’espai Natural del Remolar les Filipines i també a la llacuna de la Murtra.

Butlletí