Jornada: Tècniques sostenibles en viticultura per mitigar el canvi climàtic

dilluns, 22 maig, 2017 - 10:00 a 13:30
Geolocation

Aquesta jornada aportarà alternatives viables en viticultura per reduir l'impacte del canvi climàtic. La jornada inclou el II Concurs d'idees innovadores

PROGRAMA

10.00 h: Benvinguda i presentació de la jornada. Sr. Xavier Vidal, director de l'Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, i Sr. Jordi Gual, tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.

10.15 h: Promoure biodiversitat a la vinya (Projecte Biodivine). Sr. Enric Bartra, Institut Català de la Vinya i el Vi.

10.45 h: La nova agricultura tradicional. Sra. Cori Calero, Televisió de Catalunya.

11.15 h: Idees innovadores pel canvi climàtic al Penedès. Presentacions del II Concurs d'idees innovadores pel canvi climàtic i viticultura al Penedès.

12.30 h: Lliurament dels premis del concurs.

13.30 h: Cloenda de la jornada. Sr. Toni Sisternas, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.

Lloc: Sala d'actes de l'Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech

Adreça: Barri Espiells, s/n

Hora: 10 h

Ho organitza: Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia i Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya

Preu: Gratuït, però cal inscriure's prèviament abans del 19 de maig al telèfon 938911412 o al correu electrònic xvidalp@gencat.cat


 

Etiquetes: 
Categories: 
Agricultura
Canvi climàtic

Relacionats

Notícia

L'objectiu de la jornada va servir per presentar alternatives viables en viticultura per reduir l'impacte del canvi climàtic i també es van lliurar els premis 'II Concurs d'Idees innovadores pel canvi climàtic al Penedès'.

Reportatge

L’Alt Penedès és una de les comarques més afectades pel canvi climàtic. La temperatura augmenta per sobre de la mitjana de Catalunya. I és un dels àmbits territorials on la disminució de les precipitacions és més evident. Un augment de la temperatura i una disminució de les precipitacions que són irregulars. Aquest còctel s’ha convertit en un fet molt perillós per al sector agrari (un 15% del PIB de la comarca), basat, quasi com un monocultiu, en la vinya: vi i cava.

Notícia

El blat, el blat de moro, l’arròs i la soja, quatre conreus essencials per als humans, veuran reduïda substancialment la seva producció. Seran necessàries mesures efectives d’adaptació al canvi climàtic i millores genètiques per reduir l’impacte del canvi climàtic sobre els cultius.

Butlletí