Jornadas sobre Biometanización de RSU 2018

dilluns, 18 juny, 2018 - 16:19 a dimarts, 19 juny, 2018 - 16:19
Aula Enric Casassas, Facultad de Quimica

SON OBJETIVOS de las Jornadas BioMeta 2018

Profundizar en el concepto de economía circular aplicado a la gestión de residuos.

Ofrecer ejemplos de gestión en otros paises, por ejemplo en Dinamarca.

Proporcionar ejemplos de codigestión en planta a escala real.

Examinar nuevas perspectivas para la codigestión.

Profundizar en la gestión óptima incluyendo olores en las plantas de biometanización.

Reflexionar sobre la opción del mejora de biogas a biometano.

Valorar un nuevo enfoque en la digestión anaerobia de la fracción orgánica de los RSU.

Profundizar en la viabilidad de la obtención de bioplásticos en las plantas de digestión anaerobia de RSU (ofrecido por RESURBIS).

LAS JORNADAS ESTÁN DIRIGIDAS A:

Responsables de Medio Ambiente en las Administraciones y Empresas

Técnicos de Ingenierías implicadas en la Gestión de Residuos


 

Organitzador: 
Universitat de Barcelona
Contacte: 

biometa@ub.edu 
Telf: 601 051 853 o 934 021 305


 

Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

Abans d'acabar l'any es posarà en marxa a Vilanova i la Geltrú un nou servei de recollida porta a porta de les restes orgàniques que generen establiments comercials i de restauració. Aquesta iniciativa es complementarà amb d'altres accions de millora del servei de recollida de deixalles i voluminosos atenent les demandes de la ciutadania en relació a l'estat de l'espai públic. En la compareixença setmanal del Govern municipal, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras ha parlat del conjunt de millores en el servei de recollida de deixalles així com també de l'ampliació dels horaris del servei de bus nocturn que connecta l'hospital de Sant Camil, amb VNG i altres localitats de la comarca, que ahir dilluns va entrar en funcionament.

Article

Dimarts 9 d’octubre a la tarda es va tancar la cinquena edició de Recuwaste, el Congrés sobre gestió de residus i economia circulat organitzat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana de Residus i la Diputació de Barcelona. Les xifres parlen d’un èxit de la convocatòria, especialment significatiu en tractar-se d’una edició molt renovada, més transversal i farcida de novetats i activitats paral·leles.

Article

L’Ajuntament de Barcelona se suma a la campanya “Recicla vidre per elles”, impulsada per tercer any consecutiu per Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre i encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre. D’aquesta manera es vol mobilitzar a la ciutadania a reciclar els envasos de vidre i contribuir alhora amb una causa solidària i de lluita contra el càncer de mama. Un total de 20 contenidors de color rosa es despleguen per tota la ciutat. Per cada quilo d'envasos de vidre dipositats, Ecovidrio donarà 1€ a la Fundació Solidaridad frente al cáncer, que lluita contra el càncer de mama.

Butlletí