Presentación estudio " Los ciudadanos y la economía circular"

dimarts, 3 juliol, 2018 - 09:00
Sala Cotxeres, Palau Robert
Geolocation

• ¿Los ciudadanos tienen un comportamiento "circular"?

• ¿Qué opinan sobre cómo actúan las empresas?

• ¿Cuál debería ser el rol de las administraciones públicas, según su criterio?

El acto constará de dos bloques:

1. Presentación del estudio, a cargo de Creafutur.

2. Mesa redonda: ¿Cómo involucrar a los ciudadanos en los retos que plantea la economía circular? Participantes confirmados:

• Francesc Giró, Director de Planificación Estratégica de la Agencia de Residuos de Catalunya

• Pere Fullana, Director de la Cátedra UNESCO de Ciclo de Vida y Cambio Climático

• Montse Bayen, Directora de Bymyeco

Plazas limitadas, cada plaza será asignada por riguroso orden de inscripción.

Organitzador: 
Creafutur
Contacte: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia
Foto: L.Pueyo

Foto: L.Pueyo

Amb l’inici del Porta a porta, la capital del Berguedà recull en un sol dia gairebé el que recollia de fracció orgànica, en una setmana. Tenint en compte que es recull l’orgànica tres cops per setmana es pot tenir una primera idea del gran augment en la recollida d’aquesta fraccció. Encara és d’hora per fer balanç però, només durant la recollida de la nit de dimarts 6 de novembre, es van recollir a Berga 10.520 kg de matèria orgànica, una quantitat molt similar a la recollida d’orgànica de tota una setmana sencera abans del Porta a porta.

Notícia

Es destinaran 100.000 euros a impulsar la gestió dels residus del Pla d’Urgell, l’Urgell, Les Garrigues i La Noguera, i a l’elaboració del projecte del nou centre per al tractament conjunt de la fracció resta per aquestes comarques, els altres 100.000 euros seran per impulsar el projecte del nou centre de tractament de residus a l’Alt Urgell i l’ampliació del dipòsit controlat existent a la comarca.

Article
Del 17 al 25 de novembre celebrem la 10a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, amb més d’un miler d’accions de la mà de 250 entitats per tot Catalunya!

La Setmana és un moment òptim per reflexionar sobre els nostres hàbits de consum i producció de cara a reduir la generació de residus i, entre d’altres beneficis, prendre consciència del paper primordial que juga en el canvi climàtic. La propera edició es celebrarà a Catalunya del 17 al 25 de novembre de 2018, i s'han organitzat més de 1.000 activitats diferents.

Butlletí