Seminari: “Defensa i resistència: la Protecció de les persones defensores del Medi Ambient”

dimarts, 12 juny, 2018 - 09:00 a dimecres, 13 juny, 2018 - 13:00
Sala de Juntes Campus Catalunya (URV)
Geolocation

Aquest seminari s'organitza en el marc del projecte "Defensar els defensors: Estratègies de protecció i defensa integral de les persones defensores del medi ambient".

https://defensarelsdefensors.weebly.com/activitats.html

Organitzador: 
Universitat Rovira i Virgili
Contacte: 

cedat@urv.cat
Universitat Rovira I Virgili
Av. Catalunya, 35
977 55 83 94


 

Categories: 
Terra

Relacionats

Notícia

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha rebut de mans del president de l’Instituto de Turismo Responsable, Tomás Azcárate, la renovació de la certificació de la Diputació de Barcelona com a destinació turística sostenible per complir els requisits de l’estàndard “Biosphere Destination” i l’adquisició de l’estatus de Destinació Biosphere Gold. Aquest distintiu reconeix no només la sostenibilitat turística desenvolupada a partir de la certificació Biosphere sinó el treball per estendre aquest compromís a les empreses i serveis turístics de la destinació. La Diputació es converteix així en la segona destinació al mon en rebre’l.

Article

S’ha publicat l’Observatori per a la Sostenibilitat de la Garrotxa de l’any 2018. Aquest document d’edició anual, finançat per la Diputació de Girona, ha estat redactat per tècnics del Consorci SIGMA i recull un seguit d’indicadors d’interès general relatius a la sostenibilitat de la comarca.

Reportatge

La creixent complexitat dels reptes ambientals, econòmics, socials o migratoris està superant la capacitat dels estats-nació per abordar les seves solucions; essencialment  per ser una estructura massa allunyada del contacte directe i de les demandes quotidianes de la ciutadania. Cercar les solucions al conjunt de reptes transnacionals i donar respostes als problemes quotidians dels ciutadans i de les ciutadanes, sembla que passa per retornar a les institucions públiques locals que estan en la gènesi de la democràcia i han acompanyat als regnes, imperis i estats dels darrers segles: les ciutats.

Butlletí