Setmana Bio per l'alimentació ecològica

dissabte, 20 octubre, 2018 a diumenge, 28 octubre, 2018

La Setmana Bio per l'alimentació ecològica és una iniciativa que agrupa un seguit d’actuacions amb l'objectiu comú de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i alimentació ecològic, i difondre'l i promocionar-lo conjuntament.

La Setmana Bio per a l'alimentació és un esdeveniment organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i l'alimentació ecològiques, a proposta de qualsevol agent promotor interessat en aquest objectiu.

Aquest esdeveniment es celebra des de l’any 2013. Les dates previstes per a la propera edició són del 20 al 28 d'octubre de 2018.

Dins del programa de la Setmana Bio hi caben molts tipus d'actuacions, tot i que les visites a pagesos i elaboradors de productes ecològics constitueix el plat fort de l'oferta. Igualment, i a partir de l'edició  de 2017, dins del projecte s'ha incorporat la Setmana Bio a l'escola, que agrupa una oferta d'activitats especialment pensades per i orientades a la comunitat educativa.

A més de les visites, en el programa de Setmana Bio s'hi poden incloure moltes altres activitats, sempre que comparteixin el mateix objectiu de donar a conèixer i promocionar la producció i alimentació ecològica entre la població i donar valor al territori i la seva gent, productes locals i cultura gastronòmica. 

El programa de cada edició de la Setmana Bio es nodreix d'activitats proposades pels propis actors interessats, fonalmentalment operadors ecològics, però també d'altres promotors, com ara entitats i organitzacions, administracions locals, col·legis i centres educatius, biblioteques, retaurants, etc.

Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat hi donarem suport. Us mantenim informats, però ja us podeu apuntar les dates.


Categories: 
Agricultura
Compra verda/Consum
Ecològic

Relacionats

Acte
26/01/2018 - 17:30
La Fàbrica del Sol
Entrevista

Fernando Navalón és un dels fundadors, i un dels portaveus, de la cooperativa Som Alimentació. El projecte, que va començar literalment amb quatre persones, acaba de fer realitat el seu objectiu principal: obrir un supermercat cooperatiu i participatiu a València. Som Alimentació ofereix els productes, ecològics i a preus assequibles, per fer la compra diària, però va també més enllà: vol implicar els qui hi participen i crear comunitat. Es van marcar un mínim de 150 associats per poder arrencar i abans d’obrir portes ja havien doblat aquesta quantitat. Ara, amb la botiga en marxa des del passat 19 de maig, esperen consolidar-se i, amb el temps, arribar a més ciutats.

Butlletí