Setmana Sense Soroll a Catalunya

dilluns, 23 abril, 2018 a diumenge, 29 abril, 2018

La Setmana Sense Soroll (SSS), sota un mateix lema ‘Silenci si us plau', té la voluntat d’arribar a aglutinar totes aquelles iniciatives promogudes, tant en l’àmbit públic com privat, sobre la contaminació acústica i el soroll.

Les dates escollides per commemorar la SSS coincideixen amb el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll (International Noise Awareness Day – INAD), el 25 d’abril de 2018.

Durant aquesta setmana se celebraran tot un seguit d’activitats associades a la divulgació i la sensibilització dels problemes de la contaminació acústica, així com el seu control i les eines de gestió per poder reduir-la. Aquestes activitats es duran a terme per tot Catalunya, amb la col·laboració de diferents agents implicats: administracions, ciutadania, centres escolars o empreses relacionades. Es podran seguir totes les activitats a les xarxes socials amb l'etiqueta #SSSoroll2018 #EUGreenWeek.

Qualsevol entitat empresa o administració es pot adherir a la Setmana i organitzar alguna acció o activitat de sensibilització, difusió, publicació. etc. 

A la web de la Setmana Sense Soroll es facilita informació respecte a les activitats, als organitzadors i participants, i també, tot el material divulgatiu que fa referència a la Setmana (logotips, peces comunicatives, bàners...) que, poc a poc, s'anirà publicant.

 

Etiquetes: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Acte
08/09/2018
Biblioteca Antoni Comas. Mataró
Article

Amb el lema “Contra el malbaratament alimentari posem en valor els aliments”, aquesta nova eina visibilitza els recursos necessaris per produir els aliments que consumim. Impulsada per ENT, Associació Naturalistes de Girona i la Generalitat, la calculadora del valor dels aliments ofereix la possibilitat de calcular tres indicadors ambientals associats a la producció d’una quantitat determinada d’aliments així com el seu valor econòmic aproximat. D’aquesta forma es posa en valor tot allò que es malbarata quan llencem aliments frescos abans de ser cuinats i consumits.

Notícia

Més de 600 infants de primària de Sant Vicenç de Castellet porten dos mesos millorant els seus hàbits alimentaris i sostenibles a l’hora d’esmorzar. Aquesta és la Setmana Europea de Prevenció de Residus i la campanya ‘Marató Residu Zero’ acaba amb la satisfacció d’haver reduït residus a les 3 escoles del poble i augmentant el respecte cap al medi ambient.

Butlletí