Taula Rodona: ”L’alimentació en un món d’oligopolis: estratègies de futur”

dijous, 25 gener, 2018 - 16:00
Auditori del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Geolocation

PROGRAMA


16.00 h - Recepció dels assistents

 

16.15 h - Benvinguda

Sr. Joan B. Casas, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya

Sr. Ramon Lletjós, coordinador de AGROFÒRUM

Sr. Roberto García Torrente, director del Negocio Agroalimentario de CAJAMAR Caja Rural

 

16.35 h - "La desigualtat: L'impacte de la crisi i perspectives de futur"

Sra. Júlia Montserrat, investigadora en l'àmbit de l'economia social. Consultora externa en l'àrea de protecció social de la Comissió Europea.

 

17.05 h - "Dues agricultures front a la concentració empresarial"

Sr. Francesc Reguant, vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col.legi d'Economistes de Catalunya

 

17.35 h - "Estratègies per a una relació entre iguals en la cadena de valor agrària. Són possibles?"

Sr. Josep Presseguer, director general de Fruits de Ponent, Grup Cooperatiu.

 

18.05 h - Descans

 

18.20 h - "Son las cooperatives una bona eina?"

Sr. Jordi Vives, gerent de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

 

18.50 h - "Mirades creuades des d'ambdós costats de l'Atlàntic: tan a prop i tan lluny"

Sr. Tomás García Azcárate, senior scientist al Instituto de Economía, Geografía y Demografía - IEGD-CSIC Madrid

 

Organitzador: 
COL·LEGI D'ECONOMISTES DE CATALUNYA
Categories: 
Agricultura

Relacionats

Notícia

L'edició de 2018 del reportatge Directo a tus hormonas. Guía de alimentos disruptores, d'Ecologistes en Acció, alerta de l'elevada presència de residus de plaguicides en aliments a partir de les dades de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició. Els aliments a l'Estat contenen pel cap baix 38 plaguicides amb capacitat d'alterar el sistema hormonal.

Entrevista

Fernando Navalón és un dels fundadors, i un dels portaveus, de la cooperativa Som Alimentació. El projecte, que va començar literalment amb quatre persones, acaba de fer realitat el seu objectiu principal: obrir un supermercat cooperatiu i participatiu a València. Som Alimentació ofereix els productes, ecològics i a preus assequibles, per fer la compra diària, però va també més enllà: vol implicar els qui hi participen i crear comunitat. Es van marcar un mínim de 150 associats per poder arrencar i abans d’obrir portes ja havien doblat aquesta quantitat. Ara, amb la botiga en marxa des del passat 19 de maig, esperen consolidar-se i, amb el temps, arribar a més ciutats.

Article

El  Food Waste Hackathon vol posar a treballar conjuntament empreses, experts, plataformes ciutadanes i administracions per per reduir el malbaratament alimentari a Catalunya. Cal destacar que cada català llença cada any, de mitjana, uns 35 quilos d'aliments. La marató es celebrarà el proper 15 i 16 de juny a la Rambla de la Innovació d'ESADE (Creapolis) a partir de les 9:00 del matí.

Butlletí