Taula rodona: "Prohibir els cotxes vells: mesura abusiva o insuficient?".

dijous, 5 juliol, 2018 - 19:00
BICIHUB
Geolocation
L'Ajuntament de Barcelona, la Plataforma Pel Transport Públic i la Plataforma per la Qualitat de l'Aire seuran per debatre aquesta mesura que prohibeix la circulació de cotxes contaminants per la ciutat de Barcelona a partir del 2020.
 
Què n'opines, d'aquesta mesura? T'afecta? Canviaries o canviaràs de cotxe per criteris ecològics? Al final tindrem una sessió de micro obert per fer preguntes i aportacions.
 
Per ara, recomanem la lectura de l'article "Canviar de cotxes per criteris ecològics" (http://opcions.org/consum/canviar-de-cotxe-per-criteris-ecologics/).
 
Acabarem el debat presentant el Quadern 54 d'Opcions, dedicat a la mobilitat sostenible.
 
La cooperativa Biciclot SCCL acull aquest acte a la seva nova seu, el BiciHub, així que també és una oportunitat per conèixer les instal·lacions del primer equipament barceloní dedicat íntegrament al món de la bicicleta.
 

 

Organitzador: 
Plataforma per la Qualitat de l'Aire
AdjuntMida
Image icon fb_img_1530046585978.jpg156.71 KB
Categories: 
Contaminació
Mobilitat

Relacionats

Notícia
El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'esdeveniment. Foto: El País

El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'esdeveniment. Foto: El País

La Diputació de Barcelona acollirà la organització de la Conferència Internacional de l'Aliança del Clima 2018. Serà la primera vegada que aquest esdeveniment s’organitzi al sud d’Europa i rebrà més de 200 representants d'institucions internacionals i de ciutats i pobles d'arreu del continent que connectaran i intercanviarian experiències amb ens locals catalans i de la resta de l'estat.

Entrevista
L’ambientòleg i professor d’investigació Xavier Querol indica el camí per aconseguir un aire net a les ciutats

L’aire de Barcelona és dels més insalubres de tot l’estat. Principalment, l’aire de les grans ciutats conté massa òxid de nitrogen. En casos com els de la capital catalana aquest nivell supera el permès per llei. Es tracta de partícules microscòpiques molt perjudicials per a la salut que en un 70% són provocades pels tubs d’escapament dels cotxes. Aquestes partícules agreugen les malalties respiratòries i cardiovasculars. L’ambientòleg i professor d’investigació Xavier Querol indica el camí per aconseguir un aire net a les ciutats

Opinió

Publicitat i cotxe no poden anar deslligats, així com tampoc els missatges associats, que han evolucionat al llarg del temps: des de llibertat, poder, personalitat, estatus i bellesa, fins a responsabilitat o consciència. La indústria automobilística ha cercat desesperadament aquell eslògan que captés el màxim de públic potencial. Un públic que no sempre necessita el mateix i que, potser, està exigint un canvi de model.

Butlletí