Taula rodona: "Prohibir els cotxes vells: mesura abusiva o insuficient?".

dijous, 5 juliol, 2018 - 19:00
BICIHUB
Geolocation
L'Ajuntament de Barcelona, la Plataforma Pel Transport Públic i la Plataforma per la Qualitat de l'Aire seuran per debatre aquesta mesura que prohibeix la circulació de cotxes contaminants per la ciutat de Barcelona a partir del 2020.
 
Què n'opines, d'aquesta mesura? T'afecta? Canviaries o canviaràs de cotxe per criteris ecològics? Al final tindrem una sessió de micro obert per fer preguntes i aportacions.
 
Per ara, recomanem la lectura de l'article "Canviar de cotxes per criteris ecològics" (http://opcions.org/consum/canviar-de-cotxe-per-criteris-ecologics/).
 
Acabarem el debat presentant el Quadern 54 d'Opcions, dedicat a la mobilitat sostenible.
 
La cooperativa Biciclot SCCL acull aquest acte a la seva nova seu, el BiciHub, així que també és una oportunitat per conèixer les instal·lacions del primer equipament barceloní dedicat íntegrament al món de la bicicleta.
 

 

Organitzador: 
Plataforma per la Qualitat de l'Aire
AdjuntMida
Image icon fb_img_1530046585978.jpg156.71 KB
Categories: 
Contaminació
Mobilitat

Relacionats

Notícia

El projecte BiSC avaluarà el paper de la placenta front als contaminants de l’aire i el desenvolupament del cervell de nens i nenes abans i després del part. És un dels estudis més complets realitzats fins la data per entendre com afecta la contaminació atmosfèrica a la salut dels bebès i al seu desenvolupament cerebral. Es portarà a terme a la ciutat de Barcelona sota la coordinació de l'ISGlobal, en col·laboració amb el centre BCNatal i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Notícia
El Centre Excursionista 2x2 han adquirit un miler de gots de silicona reutilitzables que repartiran entre els participants.

La 34 edició del recorregut de 53 quilòmetres a peu i 59 quilòmetres en bicicleta que uneix Berga i Santpedor és enguany una proposta de lleure i esport que vol a més conscienciar tothom de la necessitat de reduir les deixalles. Per això, els organitzadors, el Centre Excursionista 2x2 han adquirit un miler de gots de silicona reutilitzables que repartiran entre els participants. A més, es facilitarà un servei de transport de bicicletes fins a Berga, combinat amb el servei d’autobús dels caminats.

Notícia

Rodalies de Catalunya amplia la seva oferta de bitllets combinats amb un nou producte comercial per visitar el parc natural del Montseny.  Aquest nou pack inclou el bitllet d’anada i tornada en tren des de qualsevol estació del servei de Rodalies de Catalunya fins a  Sant Celoni i el trasllat en un servei de bus de Sagalès des de l’estació fins al parc natural del Montseny. El desplaçament en tren permeten evitar l’emissió de 10,23 quilogram de CO2 a l’atmosfera, una dada per la que no serien necessaris 224 arbres per absorbir el diòxid de carboni.

Butlletí