Tecnologies avançades per a un món sostenible: Aconseguirem respirar aire net?

dijous, 24 maig, 2018 - 18:30
CosmoCaixa Barcelona
Geolocation

La contaminació de l'aire està considerat el risc ambiental individual més gran per a la salut de les persones. A la UE es calcula que es produeixen anualment 432.000 morts prematures per partícules en suspensió (PM) i 75.000 per òxids de nitrogen (NOx). D'altra banda, els problemes de contaminació atmosfèrica provada per la mobilitat i el transport tenen un alt cost econòmic anual. Davant d'aquesta situació, com aconseguirem respirar un aire net?

A més del plantejament conceptual de la contaminació atmosfèrica, es presentaran diverses experiències innovadores aplicades a la prevenció, el control i la millora de la qualitat de l'aire.

Conferència a càrrec de Santi Parés, físic i meteoròleg. Director de negoci per Middle East, Europa i Amèrica Llatina de UL Renovables.

PechaKuchas: presentació de projectes innovadors en qualitat de l'aire:

- "xAire. Mesura de la qualitat de l'aire de Barcelona", amb Josep Perelló, comissari d'Estació Ciutat, CCCB.

- "Informació i sensibilització innovadora i personalitzada de la qualitat de l'aire", amb Jaume Targa, consultor principal de 4sfera Innova.

- "Biofiltració de compostos orgànics volàtils (COV) i olors", amb Sílvia Nadal, responsable del Departament de Qualitat de l'Aire de LABAQUA.

Moderadora: Mercè Piqueras i Carrasco, biòloga i divulgadora científica.

Organitzador: 
CosmoCaixa
Contacte: 
Categories: 
Contaminació
Salut

Relacionats

Entrevista
Xavier Querol és professor d’investigació a l’IDAEA-CSIC

Xavier Querol ens parla de les morts prematures per la contaminació de l’aire que respirem i ens proposa algunes mesures per pal·liar la situació de forma urgent.

 
Notícia
Especial Congrés de Qualitat de l'Aire

La segona jornada del Congrés de Qualitat de l'Aire reivindica més mesures, informació acurada i posar la ciutadania al centre.
Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Butlletí