Acaba la marató de l'energia a Granollers amb un estalvi superior al 30% en aigua i del 8%, en llum

03/03/2018 - 21:23

La reducció del consum en gas natural només ha arribat al 2%, a l'escola Joan Solans

Aquesta setmana ha finalitzat la 3a edició de la marató de l'energia, l'Estalgia, que durant tot el mes de febrer ha promogut reduir el consum energètic als cinc centres educatius que hi han participat: l'Escola Municipal del Treball, el Centre Vallès i les escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granularius.  

Els resultats de l'estalvi global registrat durant les quatre setmanes de marató ha estat d'un 31,57% pel que fa a aigua (a tots cinc equipaments), un 8 % en electricitat (escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granulàrius) i un 2 % en gas natural (aconseguit per l'escola Joan Solans; els altres tres centres consumidors de gas no han pogut reduir-lo).  

L'estalgia ha promogut, entre l'1 i el 28 de febrer, un consum racional i responsable d'energia. Les baixes temperatures no han ajudat a l'hora de fer possible un estalvi en calefacció (gas natural). L'Estalgia ha promogut dues xerrades amb consells pràctics sobre com reduir el consum tant a casa com als equipaments públics, a més de tallers a les escoles amb la mateixa finalitat. 

El propòsit era reduir un 10 % els consums d'aigua, electricitat i gas en aquests cinc equipaments. Per això, s'ha fent un seguiment setmanal dels consums i es fan accions per reduir-los. Els diners estalviats -en la 1a i 2a edició de l'Estalgia es va arribar als 16.000 i 3.000 euros, respectivament - es destinaran a finalitats solidàries, sobretot, a reduir els efectes de la pobresa energètica, a través dels Serveis Socials municipals.   

A més de Granollers, nou municipis participen a la III Marató de l'Estalvi energètic: Barcelona, Esplugues de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú i Palau-Solità i Plegamans. En total, 93 equipaments públics amb 2.500 treballadors, 12.000 alumnes i 150.000 usuaris. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Notícia
Per primer cop s’ha aplicat la campanya Estalgia durant l’estiu per reduir els consum d’aire condicionat

Han participat en aquesta marató d’estalvi els edificis de la masia de Tres Torres, l’edifici institucional de la Porxada, l’edifici del Portalet, Can Puntes, l’edifici del carrer Sant Josep, la comissaria de la Policia Local, les instal·lacions de la Unitats Operativa de Serveis, l’edifici de Can Muntanyola i l’Oficina d’acollida, informàtica i telecomunicacions.

Notícia

Els centres educatius destinaran els diners a béns i serveis per augmentar l'estalvi i l'eficiència energètica. S'han presentat els resultats de la 3a Marató de l'Estalvi Energètic, amb l'objectiu de promoure l'estalvi d'aigua i electricitat i, sobretot, de conscienciar la comunitat educativa - alumnes, professors, famílies- de la necessitat de fer un consum energètic responsable.  

Article

Durant tot el mes de febrer els centres L’Olivera, Joan Maragall, Catalunya i La Floresta han participat a la 3a Marató de l’Estalvi Energètic.

Butlletí