Al rebuig no hi va tot

07/08/2018 - 09:20

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà promou una nova campanya audiovisual per millorar la utilització desl contenidors de recollida selectiva

L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà acaba de posar en marxa una nova campanya audiovisual de foment de la recollida selectiva de paper i cartró, envasos lleugers i envasos de vidre. Val a dir que la majoria de les veus que hi intervenen són del mateix personal de la institució, que ha col·laborat en aquesta iniciativa.

Els objectius d'aquesta acció de difusió general són el d’aconseguir una correcta utilització dels contenidors per part dels usuaris i augmentar la participació de la població en el correcte funcionament de la recollida selectiva, per tal de disminuir els residus que encara es dipositen al contenidor de rebuig.

Per a realitzar aquests vídeo s'ha utilitzat una tècnica mixta de gravació amb elements il·lustrats i animats a la postproducció. Té un toc realista però a l’hora còmic, extrapolant situacions quotidianes del dia a dia als diferents personatges (elements de reciclatge). D’aquesta forma el que s’intenta aconseguir és captar l’atenció del públic, creant un producte audiovisual atractiu i amb una tècnica artística, però a la vegada donar un conjunt de missatges molt claus per tal de conscienciar els diferents usuaris.

La difusió es preveu al llarg de tot un any, fins al mes de juliol del 2018, a través de xarxes socials com Facebook i YouTube, la televisió comarcal i mitjançant altres mitjans propis de difusió. La campanya té un cost d'uns 21.000 euros que es cobreixen íntegrament mitjançant la compensació econòmica destinada a campanyes de reciclatge que rep el Consell Comarcal de les organitzacions Ecoembes i Ecovidrio.

Tot i que els vídeos ja circulen per les xarxes socials, l’enllaç de Youtube per veure’l és el següent.


 

Categories: 
Municipis: 
Alt Empordà

Relacionats

Article

L’Agència de Residus de Catalunya difon a partir d’avui un seguit d’anuncis per promoure la recollida selectiva de la fracció orgànica.

Article
El documental està protagonitzat per Quim Masferrer

El documental pertany a la campanya de conscienciació “Recicla i guanyaràs” que el Consorci està duent a terme durant tot el curs 2017-2018. Al llarg de prop d’una hora, el popular presentador s’encarrega d’explicar la realitat del reciclatge a la comarca del Maresme i, per extensió, d’arreu de Catalunya.

Article

Setze municipis de la comarca de l'Anoia estrenaran enguany el sistema de recollida de residus porta a porta. L'objectiu és que la comarca deixi de ser la que menys recicla de Catalunya.

Butlletí