Atrapa el Trigre

10/02/2016 - 08:50

Un sistema ciutadà per investigar, seguir i controlar l’expansió del mosquit tigre. Si ets descarregues l’APP Tigatrapp pots col·laborar localitzant mosquits tigre i els seus llocs de cria

El mosquit tigre (Aedes albopictus) és una espècie invasora que s’està expandint en molts llocs del món i que pot transmetre algunes malalties, com el dengue o la chicungunya. A més, és molt molest, ja que s’ha establert en àrees urbanes i pica agressivament durant el dia.

El projecte AtrapaelTigre.com és un sistema d’alerta ciutadà per investigar, seguir i controlar l’expansió del mosquit tigre mitjançant el descobriment d’adults de mosquit tigre i dels seus llocs de cria.

Després de 10 anys de la primera detecció, el mosquit tigre està ja establert i en expansió a la costa mediterrània espanyola. Un estudi revela la necessitat de coordinar a gran escala mesures de control urgents per evitar majors problemes de salut pública, i la participació ciutadana s’erigeix com una bona eina per lluitar contra l’invasor

 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'eficiència energètica i l'economia circular són els principals àmbits en què les organitzacions sanitàries i socials estan portant a terme accions davant de l'emergència climàtica, segons un estudi elaborat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) on han participat 41 entitats proveïdores de serveis públics.

Article

Per què Espanya i la resta del món se la juguen a l'èxit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Butlletí