Barcelona disposarà d'un enllumenat públic més sostenible i una ciutat més ben il·luminada

30/11/2017 - 08:38

El Pla de renovació integral de l’enllumenat 2018-2020 de Barcelona, per avançar cap a una ciutat més eficient i una via pública més confortable i segura per als veïns i les veïnes, inclou la substitució de 10.000 lluminàries per leds de baix consum, que aporten més sensació lumínica. Es prioritzen les instal·lacions obsoletes o amb problemes de seguretat elèctrica i els carrers amb dèficit de lluminositat.

La ciutat disposa de més de 146.000 punts de llum entre l’enllumenat viari i l’artístic. La seva finalitat és il·luminar la via pública de manera equilibrada entre la funcionalitat i l’estètica, tenint en compte els vianants, la mobilitat sostenible i el verd urbà i realçant l’arquitectura més icònica.

La prioritat del pla és renovar les instal·lacions en mal estat que ja requerien un manteniment o que s’avarien sovint, les anteriors a l’any 1976, que tenen un consum més elevat, i també les que es troben en carrers on hi ha manca de llum o on els fanals afecten l’arbrat. Les actuacions s’han decidit a partir de les necessitats detectades als districtes.

Actuacions en dos-cents carrers de la ciutat

L’enllumenat públic suposa el 20% del consum d’energia de l’Ajuntament. Amb l’aplicació del pla, el 20% del parc funcionarà amb leds, un 64% amb sodi i un 8% amb halogenurs metàl·lics, i es podrà eliminar l’ús del vapor de mercuri, el sistema més contaminant.

El Pla de renovació integral de l’enllumenat 2018-2020 preveu remodelar les instal·lacions lumíniques de 200 carrers de la ciutat. En total, s’hi instal·laran 10.000 lluminàries noves amb leds, que aportaran més sensació de llum i de seguretat a la via pública, i que suposaran un estalvi energètic d’un 5%, l’equivalent al consum elèctric d’unes 1.550 famílies.

Els treballs de renovació de l’enllumenat es realitzaran entre el mes de gener del 2018 i la tardor del 2020.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Aquesta Marató és més que una iniciativa d’estalvi energètic. Per una banda es sensibilitza als alumnes, treballadors i usuaris dels equipaments municipals que hi participen sobre l’ús i el consum de l’energia. I per una altra, l’estalvi econòmic assolit es destina a l’ajut de llars en situació de pobresa energètica.

Article

Un total de 133 cuines solars s’han repartit a 51 centres educatius d’Escoles + Sostenibles, un recurs sostenible per a la cocció d’aliments.

Article

Durant el mes d’octubre, informadors experts en rehabilitació d’habitatges visitaran diferents llocs del districte de Gràcia a Barcelona per explicar a la ciutadania els ajuts a la rehabilitació i l’autogeneració d’energia, i el 2 de novembre es farà una sessió informativa al Centre cívic la Sedeta per explicar el procediment de sol·licitud dels ajuts.

Butlletí