Bocairent impulsa un projecte de biomassa i neteja de boscos per a prevenir incendis

Font: Vilaweb i Diputació de València

09/11/2017 - 10:08

Bocairent utilitzarà biomassa com a font energètica per a les calderes de tots els edificis municipals, una mesura amb la qual aprofitarà el combustible de les zones forestals i que suposarà ‘l’aposta per una energia més respectuosa i una reducció del risc d’incendis gràcies a la neteja dels boscos’.

El diputat de Projectes Europeus de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes, ha destacat la iniciativa en la seua visita al municipi per conèixer el projecte mediambiental que el consistori desenvolupa gràcies al programa de Gestió i Retenció del Talent.

Una vegada realitzat l’estudi en profunditat sobre la seua viabilitat, l’Ajuntament ha encetat tres línies de treball centrals. D’una banda, durà a terme de forma gradual la conversió de les calderes per utilitzar biomassa, primer a la residència de gent gran. La iniciativa consisteix en la utilització de biomassa com a font energètica per a les calderes de tots els edificis municipals, una mesura amb la qual s'aprofiten els recursos naturals propis del terme aprofitant el combustible de les zones forestals. Això suposarà no solament l'aposta per una energia neta més respectuosa, sinó també una reducció del risc d'incendis gràcies a la neteja feta en els boscos.

Paral·lelament, els tècnics municipals analitzen tots els aspectes de la generació del propi combustible. També es pretén de fabricar compostatge emprant la biomassa que no resulte adequada per generar energia. D’aquesta manera, ‘no es crearan residus, aprofitant-los durant el procés’, ha explicat el tinent-batle i responsable del projecte, José M. Beneyto.

Exemple per a altres municipis

El diputat ha felicitat el municipi i al jove postgraduat en Ciències Mediambientals, Carlos Jareño, per dur a terme un projecte que té com a eix central la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, i que ‘pot estendre més enllà de Bocairent, servint d’exemple a la resta de municipis valencians’.

Nofuentes ha ressaltat que la iniciativa ‘té una gran potencialitat per convertir-se en un nou motor econòmic del municipi que permeta la contractació d’operaris, mentre l’administració pot estalviar en les factures energètiques’.


 

Categories: 
Municipis: 
País Valencià
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Vinyes per Calor és una estratègia local per mitigar el canvi climàtic i es basa en la transformació de l’energia continguda en el recurs local de biomassa sòlida per obtenir-ne energia tèrmica.

Article

L’Escola Joan Salvat Papasseit i el Pavelló Municipal Plana Lledó ja s’escalfen amb l’energia que produeix la nova caldera de biomassa amb estella forestal amb xarxa de calor de distribució per als dos equipaments.

Article

Les instal·lacions esportives municipals del Papiol compten ara amb una de les calderes de biomassa més eficients d’Europa quant a estalvi energètic i emissions de CO2

Butlletí