Bon profit, Ms. Napkin o tornar als tovallons de tela

26/09/2011 - 00:00

Bon profit Ms. Napkin és un original producte per a la llar que, evocant formalment un gerro, ajudarà a deixar de banda els tovallons de paper. Es tracta d'un gerro-dispensador de tovallons pensat per a revitalitzar l'ús del tovalló de tela a la taula amb l'atractiu que, al ser produït per mans artesanes, cada gerro és una peça única.

Podeu veure aquí el procés d'elaboració.

Per als més pràctics aquest no deixa de ser un producte "poètic" amb poc poder per capgirar tendències o tenir un gran impacte. Però ens ha semblat realment interessant el fet que s'atreveixi a replantejar conceptes i vulgui potenciar l'economia i artesania local, a través de l'ecodisseny, buscant nous -i al mateix temps antics- camins-.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?

- Material: la mayólica calcáera és un tipus de ceràmica no contaminant. D'aquesta ceràmica artesanal es recupera tot, tant la ceràmica seca com la fresca i del vidriat també i a més, aquest no porta plom.

- Producció: Fomenta l'economia local i la realització artesana, concretament a Manises (ciutat de gran tradició ceramista).

Però... els productes artesanals no poden competir en preu amb els productes industrialitzats. Així que caldrà veure l'acceptació real dels clients.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí