Cardedeu recull 2.020 kg d'oli vegetal usat el 2015

Font: Calella
07/03/2016 - 09:07

L'empresa que gestiona els contenidors d'oli ha recollit 2.020 kg d'oli vegetal usat a Cardedeu el 2015, una xifra que representa un augment del 5% respecte l'any anterior, que se'n van recollir 1.922 kg.

Actualment hi ha 5 punts de recollida, i ben aviat se n'intal·larà un més al carrer Esteve Barangé. A més dels contenidors d'oli vegetal usat, l'organització també disposa de contenidors de roba usada, a través dels quals s'han recollit 2.560 kg.

Amb la recuperació de l'oli vegetal s'elimina un residu que és altament contaminant de l'aigua, i es millora la qualitat de la depuració de les aigües residuals i l'estat de la xarxa de clavegueram. Així mateix, es disminueix el consum de combustibles fòssils ja que amb la seva recuperació es produeix biocombustible.

Pel que fa al reciclatge tèxtil, contribueix a la protecció del medi ambient en reduir, en part, els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d'una altra manera aniria a parar a l'abocador o seria incinerat.

L'empresa té instal·lats actualment 5 punts de recollida amb contenidors on s'hi pot dipositar roba, calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no utilitza i amb contenidors per dipositar els olis vegetals usats. Ben aviat s'instal·larà un sisè punt al carrer Esteve Barangé, a la cantonada amb Dr. Klein, per la bona acollida del servei i els bons resultats de les recollides. Els 5 punts actuals estan ubicats a:

  • c. de Marià Borrell (arxiu municipal Can Xicola)
  • av. de Jaume Morató (arran Complex Esportiu Municipal)
  • av. de Jaume Campmajor (entre el Patronat d'Esports i la Tèxtil Rase, arran del Centre de dia Les Teixidores)
  • c. del Doctor Barraquer (a la vora de l'escola bressol Els Daus)
  • c. de Manuel Raspall (proper a l'escola Les Aigües)
  • A part d'aquets contenidors, l'oli vegetal usat es pot portar a la deixalleria.

 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalCardedeu
Etiquetes: 

Relacionats

Article

 

S’ha evitat l’emissió a l’atmosfera de 265 kg de CO2 

Article
Cardedeu edita un vídeo informatiu sobre residus

La píndola, de poc més d'un minut, informa amb to divertit de com llençar adequadament les deixalles al contenidor o com generar el mínim de residus.

Butlletí