Cinc noies de 1r d’ESO creen una aplicació per intercanviar, sense diners pel mig, objectes usats

17/03/2018 - 14:15

Tenen 12 i 13 anys i amb el projecte participen a un concurs internacional que vol incentivar les professions relacionades amb ciències, tecnologia, matemàtiques i enginyeria entre les nenes. 

La Laia, l’Eva, la Clàudia, la Lola i la Laura, companyes de classe de 1r d’ESO són, malgrat la seva joventut, talents tecnològics en alça. Acaben de dissenyar i programar elles soles una aplicació per mòbils. L’app permet posar en contacte persones que ofereixen objectes usats que ja no fan servir, amb persones que els poden necessitar.

En aquesta xarxa virtual no hi ha diners pel mig: l’objectiu és esperonar els potencials usuaris perquè reciclin més i comprin molt, molt menys del que ho fan ara.

Les 5 noies s’han dividit tasques. Ho han fet d’aquesta manera, expliquen:

Promocionar la tecnologia feta per noies

El projecte l’acaben de presentar a un concurs que convoca l’entitat educativa californiana Technovation Challenge Elles 5 són un dels 50 equips de Catalunya que hi han presentat un projecte. Tots estan integrats per nenes. I és que aquesta associació nordamericana té un objectiu molt clar: incentivar les professions tecnològiques entre les nenes. Ho explica la Dolors Guasch, mare de la Laia:

No és el primer cop que les noies treballen conjuntament però sí que és la vegada que més s’han hagut d’organitzar. Tenen clar que juntes ho poden fer molt bé. Fins i tot, asseguren, millor que molts nois:

Pensar i crear tecnologia, expliquen, els ha divertit i interessat “moltíssim” malgrat que hi ha parts, com programar l’aplicació, que “són difícils”, reconeixen:

El projecte no sols els ha fet prendre consciència del que vol dir ser nena i futura dona: també els ha fet sensibilitzar-se, encara més, amb el reciclatge:

Tenint en compte que a Tiana, el poble de la Laia, el medi ambient és una assignatura destacada -va raonar la Dolors- calia demanar la implicació de l’Ajuntament de Tiana a l’hora de donar a conèixer l’aplicació. I així ho van fer, explica:

L’equip ha donat a conèixer el seu projecte al consell municipal de Medi Ambient de Tiana.

Aviat, les 5 joves tecnòlogues tenen una cita important: el 18 d’abril presenten el projecte a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a l’Ajuntament d’aquella ciutat.

Al concurs de Technovation Challenge hi han participat 255 nenes i noies de Catalunya, en 50 equips diferents.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeTiana
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El projecte Orgànica circular Mataró aprofita les restes de menjadors escolars com adob dels cultius de les Cinc Sénies

Article

Mataró implanta una plataforma informàtica per millorar el seguiment del contracte de recollida de residus i neteja

Article

El projecte Orgànica circular Mataró aprofita les restes de menjadors escolars com adob dels cultius de les Cinc Sénies

Butlletí