Completada la primera fase del "Gastrofira" un projecte per quantificar el malbaratament alimentari a la Fira de Barcelona

Font: eu-refresh.org

06/04/2017 - 12:40

A principis de 2017 s'ha realitzat la primera fase del projecte pilot "Gastrofira", consistent en una quantificació del rebuig alimentari generat en el servei de càtering de la Fira de Barcelona durant la celebració d'una important fira internacional.

Per tenir una visió global, s'ha tingut en compte tant el malbaratament generat en cuina com el generat pels comensals. Aquesta primera quantificació servirà de línia base per mesurar l'impacte positiu de certes intervencions que es realitzaran en properes fires.

Durant els propers mesos, l'equip de Gastrofira conjuntament amb CREDA-UPC-IRTA seguiran definint tant els propers esdeveniments a quantificar com les possibles intervencions a realitzar per reduir el malbaratament alimentari del servei.

El primer projecte pilot de la Plataforma REFRESH a Espanya: Gastrofira
Gastrofira és el servei de càtering de la Fira de Barcelona, ​​i presta servei a esdeveniments de rellevància tant nacional com internacional. Actualment es troba en procés de dissenyar un pla integral de sostenibilitat per millorar la seva eficiència en els vectors ambientals que es veuen afectats per la seva activitat. Una de les seves línies d'actuació serà el malbaratament alimentari.

A l'estiu de 2016, Gastrofira va manifestar la seva voluntat d'entrar a formar part de la Plataforma REFRESH a Espanya i de convertir-se en un projecte pilot, consolidant-se com el primer servei de càtering de grans esdeveniments comopromes públicament amb el malbaratament alimentari



 

Categories: 

Relacionats

Article

Amb la presència d’un centenar d’expositors, dissabte va obrir les portes la fira Ecoviure, al Palau Firal de Manresa, que un any més ha aconseguit tornar a demostrar la seva capacitat d’atraure un públic molt fidel interessat a conèixer les darreres tendències en sostenibilitat.

Article

El Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental porten a terme el projecte Recooperem, cuina per compartir, d’aprofitament alimentari a les escoles de la comarca. Actualment hi participen 11 escoles de 7 municipis. El projecte Recooperem té dues vessants: la social i la ambiental. Amb aquest projecte es dóna cobertura a famílies de la comarca que es troben en situació de vulnerabilitat, ja que poden disposar d’àpats cuinats a les escoles i amb les màximes garanties sanitàries. A més, el Recooperem evita la generació de residus i el malbaratament alimentari.

 

Article

El Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) tiraran endavant aquest estiu una campanya per conscienciar la ciutadania contra el malbaratament alimentari, amb la col·laboració dels restauradors de la comarca.

Butlletí