Completada la primera fase del "Gastrofira" un projecte per quantificar el malbaratament alimentari a la Fira de Barcelona

Font: eu-refresh.org

06/04/2017 - 12:40

A principis de 2017 s'ha realitzat la primera fase del projecte pilot "Gastrofira", consistent en una quantificació del rebuig alimentari generat en el servei de càtering de la Fira de Barcelona durant la celebració d'una important fira internacional.

Per tenir una visió global, s'ha tingut en compte tant el malbaratament generat en cuina com el generat pels comensals. Aquesta primera quantificació servirà de línia base per mesurar l'impacte positiu de certes intervencions que es realitzaran en properes fires.

Durant els propers mesos, l'equip de Gastrofira conjuntament amb CREDA-UPC-IRTA seguiran definint tant els propers esdeveniments a quantificar com les possibles intervencions a realitzar per reduir el malbaratament alimentari del servei.

El primer projecte pilot de la Plataforma REFRESH a Espanya: Gastrofira
Gastrofira és el servei de càtering de la Fira de Barcelona, ​​i presta servei a esdeveniments de rellevància tant nacional com internacional. Actualment es troba en procés de dissenyar un pla integral de sostenibilitat per millorar la seva eficiència en els vectors ambientals que es veuen afectats per la seva activitat. Una de les seves línies d'actuació serà el malbaratament alimentari.

A l'estiu de 2016, Gastrofira va manifestar la seva voluntat d'entrar a formar part de la Plataforma REFRESH a Espanya i de convertir-se en un projecte pilot, consolidant-se com el primer servei de càtering de grans esdeveniments comopromes públicament amb el malbaratament alimentari



 

Categories: 

Relacionats

Article

Després de set dies de transhumància a peu pel camí ramader de Marina, el dilluns 5 de febrer un segon grup de tretze cavalls de la Fundació Miranda, dedicada a recuperar animals en situació de maltractaments i d'abandonament, han arribat al Parc del Garraf per passar-hi l’hivern. Amb aquests, són ja un total de trenta-un els cavalls recuperats per la Fundació Miranda que passen l’hivern en unes pastures del Parc del Garraf, després que el passat 11 de desembre del 2017 divuit cavalls hi arribessin tot fent l’antic camí ramader de Marina, que comunica el Pirineu amb el mar.

Article

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, i el president de la Fundació PortAventura, Ramón Marsal, han signat aquest 17 de gener el conveni de col·laboració entre la Fundació PortAventura, PortAventura World i l’Ajuntament de Reus en el Projecte de recuperació i distribució d’aliments frescos. Una col·laboració que va començar a fer-se efectiva el 19 de novembre de 2017.

Butlletí