Contes per conscienciar del malbaratament alimentari

Espigoladors entrega els premis de la primera edició infantil del seu concurs, que pretén conscienciar sobre la importància de no descartar els aliments per criteris estètics.

Font: Mon Planeta

17/05/2018 - 16:57

Unes 300 persones, entre infants, famílies i representants de les escoles, van participar a la presentació del llibre ”El món a través del forat d’una poma”, que va tenir lloc el passat abril  i que inclou una selecció de 27 contes il·lustrats d'entre els 390 que es van presentar al concurs organitzat per l'entitat sense ànim de lucre Espigoladors. Els protagonistes d'aquests relats, dels quals han sortit 4 guanyadors i 24 seleccionats més, són fruites i verdures "imperfectes" que van ser imaginades per infants d'entre 6 i 12 anys i que, a través de les seves històries il·lustrades, transmeten la importància tant del menjar com d'evitar llençar-lo només per criteris estètics, mirant de generar consciència sobre el problema que suposa el malbaratament alimentari.

El jurat del premi ha estat format per la il·lustradora infantil Mercè Galí, l’il·lustrador Toni Termens, l’autora de llibres infantils Eulàlia Canal, el periodista de l’Info-K Miquel Peris, la llibretera Montserrat Serrano i un representant de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que van destacar l'originalitat dels textos presentats, la coherència a l’hora d’escriure'ls, el treball fet amb les il·lustracions i la seva relació amb els textos. El primer premi del concurs consisteix a l'acompanyament per part d'Espigoladors al centre de les guanyadores (l'IES d'Argentona) per crear un projecte contra el malbaratament alimentari i la participació en un taller de cuina d'aprofitament per a tota la classe de les nenes guanyadores, taller que també es farà a les classes de les guanyadores del segon i el tercer premi. Tots els participants, a més, han rebut un exemplar del llibre resultant del concurs, que a partir d'ara es pot trobar a la llibreria +Bernat de Barcelona, a la botiga del CosmoCaixa o per internet a l'Associació Espigoladors.

Els organitzadors de l’acte es van mostrar molt satisfets per l'acollida d'aquesta primera edició del concurs infantil i van convidar a tots els infants assistents a col·laborar amb Espigoladors i anar als camps a recollir les fruites i verdures que es descarten per a la venda a causa d'alguna "imperfecció" que fa que no siguin considerades aptes per a la seva comercialització. Espigoladors, que ha fet d'"el menjar no es llença" el seu lema, també l'ha convertit en el del concurs, que va començar l'any 2014 en la seva edició juvenil, que premia projectes per lluitar contra el malbaratament alimentari i els premis del qual es van entregar el passat mes de desembre. En edició del premi, el concurs ha comptat amb la participació de més de 500 alumnes -390 en categoria infantil i 114 en juvenil- que han presentat un total de 225 propostes.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Butlletí