Desemboliquem la factura elèctrica! Paguem molt per l'energia?

Font: Ajuntament de Sabadell
08/04/2013 - 00:00

Amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el preu de l'electricitat i informar de tots els apartats i aspectes clau de la factura elèctrica, com a pas previ per a l'estalvi energètic a les llars de Sabadell, l'Ajuntament ha editat un nou material pedagògic titulat Desemboliquem la factura elèctrica! Paguem molt per l'energia?

El document, disponible en format digital al web municipal, recull tota la informació relativa a com s'estructura la factura elèctrica, com millorar la contractació, quins apartats té, sobre com podem actuar per estalviar (diners i energia), així com activitats per fer una petita enquesta/auditoria de casa nostra, que ens ajudarà a identificar punts de millora i bones pràctiques.

Tal com ha comentat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes, Lluís Monge, en relació amb la publicació d'aquest díptic, ‘l'energia no només té un cost monetari, també té un cost del malbaratament dels recursos que tenen una relació directa amb un món més sostenible. Anem cap a una nova consciència de consum, no gastem tot el que podem, sinó el que és necessari per viure, perquè sabem que no estem sols i que també hem de deixar un planeta en condicions per a les generacions futures. Aquestes publicacions són part d'una pedagogia més sostenible, més ecològica, més solidària i responsable. Una tasca de tots i que els nostres joves i infants aprenen, com a part de la seva cultura, des de ben petits. Cal cultura ecològica per viure igual que cal cultura literària o matemàtica".

Amb aquest material s'oferirà als centres educatius de la ciutat activitats per treballar l'estalvi energètic a les llars per a alumnes d'ESO, Batxillerat i escoles d'adults, a partir del setembre de 2013, en el marc del programa Ciutat i Escola.

El document se situa com una ampliació de la tasca pedagògica que està fent l'Ajuntament amb la campanya de comptadors intel·ligents, que des de 2009 cedeix un aparell de mesura instantània del consum elèctric durant sis mesos per sensibilitzar a les famílies i ajudar-les a estalviar un 12% aproximadament.

Podéu accedir al material en format digital en aquest links: 

Dossier - http://ca.sabadell.cat/Energia/d/ba21_22factura.pdf

Annex A - http://ca.sabadell.cat/Energia/d/AnnexAfactura.pdf

Annex B - http://ca.sabadell.cat/Energia/d/AnnexBfactura..pdf

Més informació:

Oficina Municipal de l'Energia

Campanya comptadors intel·ligents

 

Municipis: 
Vallès OccidentalSabadell

Relacionats

Article

El Vallès Occidental inicia una campanya per a sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la situació de sequera i donar consells d’estalvi.

Notícia

La visita al CTR-Vallès o l’escape room ‘Retorn a la Terra’, els esdeveniments més desitjats per a la canalla

Butlletí