Distintiu de garantia de qualitat ambiental per al Metropolitan de Badalona i per a quatre biblioteques de l'Ajuntament de Barcelona

Font: Generalitat de Catalunya

29/10/2018 - 09:04

El distintiu de garantia de qualitat ambiental és un sistema català d’etiquetatge ecològic que reconeix productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, ha concedit el distintiu de garantia de qualitat ambiental a quatre biblioteques de l’Ajuntament de Barcelona, ja són 13 les biblioteques catalanes que disposen del distintiu.

El centre esportiu Metropolitan de Badalona també ha obtingut el distintiu, convertint-se en el quart centre esportiu català en aconseguir aquesta certificació.

Aquestes instal·lacions demostren el seu compromís ambiental complint tots els criteris referits a l'estalvi i l’eficiència energètica, especialment en l’àmbit de la il·luminació i la climatització, la gestió dels residus, la formació ambiental dels treballadors i també de comunicació i promoció, entre d'altres.


 

Relacionats

Article

Aquest municipis del Bages volen així millorar la recollida selectiva. Volen així també apropar-se al compromís global de Catalunya de recollir selectivament el 50% de residus d'aquí al 2020. Amb aquest contenidors amb control d'accés s'incentiva el compromís dels ciutadans amb la recuperació dels residus.

Article

La campanya “A Manresa el cartró ben plegat”, realitzada en el marc del projecte europeu UrbanWins, té per objectiu incrementar el reciclatge de cartró i facilitar informació sobre el reciclatge de residus. Informadors ambientals han iniciat la seva feina als comerços de la ciutat. Informadors ambientals han començat a treballar a peu de carrer, a Manresa, realitzant visites als comerços usuaris del servei de recollida porta a porta de paper i cartró comercial, amb l’objectiu de facilitar-los informació sobre el servei i conscienciar-los de la importància de gestionar els residus correctament.

Article

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha tornat a instal·lar al Parc del Valira un total de 15 menjadores per a ocells amb l’objectiu de facilitar punts d’alimentació durant la tardor i l’hivern a espècies protegides presents al parc o als voltants, època que escasseja l’aliment.A més a més, enguany també s’ha ampliat el nombre de caixes-niu al mateix Parc del Valira. Actualment n’hi ha 15, mentre que al Parc del Segre n’hi ha 8. Durant les visites setmanals que es realitzen per reposar l’aliment a les menjadores s’ha constat que n’han fet ús ocells com la mallerenga carbonera, la mallerenga blava, el pica-soques blau, la cadernera, el lluer, el durbec i el pit-roig.

Butlletí