Documental: "Power to the People"

14/09/2016 - 11:38



Un reportatge dirigit per Sabine Lubbe Bakker sobre la 'Revolució energètica" als Països Baixos.

 

"Si un sistema no funciona bé, no seria millor agafar les regnes de l'assumpte amb les pròpies mans? Podríem pensar en un món sense oficines d’atenció al client, un món en el qual es guanyessin diners, però no a costa dels altres i que, al mateix temps, es contribuís a millorar el medi ambient? Es podria pensar en un món ple de confiança i solidaritat, sense haver de renunciar a la nostra llibertat individual. Seria una utopia? Als Països Baixos, després de la revolució industrial i de la revolució digital, ha arribat una altra revolució: la revolució energètica".

Aquest és l'eix central del documental '"Power to the People". Un reportatge dirigit per Sabine Lubbe Bakker, amb el treball de recerca de William de Bruijin. El documental, que també va ser emés al programa “60 minuts” de TV3 mostra que tot això és possible i ho fa de la mà de diversos pioners en el camp de l'energia; tots ells diuen que aquest podria ser el nostre futur. Ells mostren com la descentralització i les societats cooperatives poden permetre’ns fer els nostres propis subministraments d'energia sostenible més ràpid del que podem imaginar, sovint sense subsidis i, alhora, obtenint un guany. I si així podem obtenir energia sostenible, per què aturar el procés aquí?

D’aquesta manera també estan sorgint diverses iniciatives en els àmbits de les assegurances, l'assistència sanitària i les indústries dels ciutadans, sorgides de la recessió, i amb la finalitat de desenvolupar noves xarxes socials, impulsades per l'empatia en comptes de la cobdícia. El reportatge “L’energia dels ciutadans” es basa en les idees de tots aquests pioners; impulsors d’una nova era de l'energia.


Categories: 

Relacionats

Article

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i el Consell de Protecció de la Natura publiquen els resultats del seminari sobre criteris i propostes per una implantació d’energies renovables compatibles amb la conservació i l’ús sostenible del medi natural i del paisatge.

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Article

Arrenca la campanya per activar més d’un miler de Comunitats Energètiques

Butlletí