El 78% de la fusta adquirida per Barcelona disposa de certificat de gestió forestal sostenible

Font: Ajuntament de Barcelona
03/05/2016 - 09:07

Noves dades de compra responsable de fusta de l'Ajuntament de Barcelona basades en  l'Informe sobre la compra responsable de fusta a l'Ajuntament de Barcelona.

El passat divendres 22 d'abril es van presentar al grup de treball de la fusta els resultats de l'Informe sobre la compra responsable de fusta a l'Ajuntament de Barcelona (2014). El document és el resultat de la recopilació d'informació realitzada des del Programa Ajuntament + Sostenible sobre les compres de fusta i productes derivats portades a terme pels diferents departaments de l'Ajuntament durant l'any 2014.

D'acord amb les dades rebudes, durant l’any 2014 el conjunt de dependències municipals va adquirir un total de 538,86 m³ de fusta. Un 78% d'aquesta fusta disposa de certificació de gestió forestal sostenible: un 38,7% és certificada  segons el sistema FSC, un 33,19% segons el sistema PEFC,  un 6,15% per tots dos sistemes, i tan sols un 21,93% de la fusta adquirida no disposa de certificat.

BIMSA, amb el 81% del total de la fusta adquirida, es confirma com a principal comprador de fusta municipal. Durant el 2014 ha informat sobre la quantitat i l'origen de la fusta emprada a 17 de les seves obres, entre les quals destaquen, pels grans volums de fusta emprats, la reparació del Velòdrom d'Horta, la rehabilitació i adequació de la Casa de l'Aigua i el Centre Cívic o Espai de Gent Gran Baró de Viver.

La recent aprovació de la Instrucció tècnica per a l'aplicació de criteris de sostenibilitat en la fusta (2015) ajudarà a assolir l'objectiu municipal d'adquirir el 100% de fusta d'origen forestal sostenible i a millorar el sistema de seguiment i de verificació de la fusta adquirida. El foment de la fusta com a material de construcció, la diversificació d'espècies i l'ús de fusta local s'afegeixen com a objectius municipals a la nova Política de compra responsable de fusta de gestió forestal sostenible de l'Ajuntament (2015).

Per conèixer els detalls de l'informe, podeu descarregar-lo mitjançant aquest enllaç.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Article

Un any més, el Club Esportiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona (CEGUB) ha organitzat la neteja dels espigons. Una acció per reivindicar el respecte a l’entorn natural de la ciutat.

Article

El nombre de recàrregues fetes amb Endolla Barcelona ha augmentat considerablement durant el primer semestre del 2023: de gener a juny s’han registrat un total de 68.265 recàrregues de vehicles elèctrics, un 40% més que durant el mateix període del 2022. La xarxa d’electromobilitat, líder a l'Estat espanyol, ja té 18.000 persones usuàries, un 32% més que ara fa un any, i disposa de 717 punts de recàrrega.

Butlletí