El bosc urbà de Magraners contribueix al projecte global de Lleida, amb espais habitables, de confort i sostenibles

Font: Ajuntament de Lleida

10/01/2019 - 19:44

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat l’inici d’obres del quart parc urbà de Lleida, d’uns 10.000 m2 i amb la plantació de 237 arbres, que serà un gran mirador de la ciutat. L’actuació mostra la vocació de la Paeria de seguir guanyant en arbrat, en polítiques mediambientals i en la millora de qualitat de vida de la ciutadania El projecte dona continuïtat a la iniciativa que els veïns i les veïnes del barri van tenir en el seu moment amb la plantació d'arbres en aquest espai.

Les obres al bosc urbà de Magraners han començat aquest 12 de desembre per convertir aquest espai en un gran mirador de la ciutat de Lleida. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat l’inici dels treballs, amb el regidor de barri, Joan Queralt, el president de l’Associació de Veïns, Juan Gallardo, i diversos veïns i veïnes que han compartit aquest moment. Larrosa ha afirmat que el projecte forma part d’una política decidida de l’equip de govern d’aplicar millores mediambientals i de seguir plantant arbres a la ciutat. A més, crearà un espai de confort perquè la ciutadania hi pugui anar a passejar, llegir, jugar, etc. i hi convisquin els diferents col·lectius, amb el gaudi i el respecte pel medi ambient.

L’alcalde ha explicat que els veïns i les veïnes del barri ja van fer una plantada fa uns anys i que la Paeria dona continuïtat a aquesta iniciativa, amb el disseny d’aquest bosc urbà contribueix a avançar en la qualitat de vida, com a projecte de ciutat i amb la vocació que Lleida compti amb més espais habitables, de confort i sostenibles.

L’actuació es fa en un espai d’uns 10.000 m2, amb la plantació de 237 nous arbres, que representaran l’evolució de les estacions de Lleida, amb pins, alzines, magraners o ametllers, entre altres. Un dels punts a destacar són les elevacions que s’hi faran, un espai central amb jocs per jugar. Serà un entorn contemplat a l’estructura urbana del barri que amb el seu desenvolupament, es veurà com queda encaixat a la trama urbana.

El paer en cap ha matisat que al barri de Magraners hi ha mancança de zones verdes, tot i trobar-se a al perifèria de la ciutat i estar envoltat de l’Horta, i que s’anirà guanya espai verd amb actuacions com aquest bosc urbà.

El pressupost de l’adjudicació d’aquest projecte és d’uns 152.000 euros, en què s’inclou l’obra civil, d’il·luminació, el mobiliari urbà i la plantació de l’arbrat. El termini de les obres són unes 20 setmanes.

Bosc urbà de Magraners
Amb el de Cappont, Balàfia i la Mariola, aquest és el quart bosc urbà de Lleida. Amb les obres s’ordenarà aquest espai lliure, de 9.600 m2. L’objectiu d’aquest projecte és la definició en l’àmbit urbanístic, tècnic i econòmic dels treballs d’arranjament, ordenació i enjardinament de l’espai verd situat al carrer del Camp al barri, per revitalitzar aquest espai per a l’ús d’esbargiment i descans de les persones que hi viuen, mantenint el caràcter del bosc existent amb intervencions mesurades.

La intervenció el dotarà d'enllumenat públic, reg, mobiliari urbà i jocs infantil, així com d’una variada i extensa plantació d'arbrat per un desenvolupament sostenible. Es vol que el protagonisme el tingui el material vegetal, seleccionant especies que permetin un manteniment amb un mínim consum hídric. Així, els arbres triats són: pi pinyoner - 97 unitats (Pinus pinea); lledoner - 60 ut (Celtis Australis); alzina - 4 ut (Quercus ilex); roure americà - 2 ut (Quercus Rubra); magraner - 29 ut (Punica granatum) i ametller – 45 ut (Prunus dulcis).


 

Relacionats

Article

L’actuació, finançada amb fons Next Generation, incorpora accions com el condicionament de passejos ombrats, la creació d’una bassa naturalitzada, l’estabilització de talussos i la millora de la vegetació, amb la plantació de 178 arbres i més de 2.000 plantes

Article

Es promourà un pla de plantació dins el Pla de Millora de l’Espai Públic i d’acord amb els suggeriments del grup Escocells Lleida.

Article

Un eucaliptus centenari malmès per la sequera és l’eix del nou espai de biodiversitat que Mataró ha dissenyat al Parc Central. Malauradament, es va haver de talar pel risc de caiguda, però encara és font de vida

Butlletí