El Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona compleix vint anys

Font: Xarxa de Parcs Naturals

31/01/2018 - 17:21

El Ple de la Diputació de Barcelona, en la seva sessió de data 29 de gener de 1998, adoptava l’acord d’aprovar definitivament la constitució del Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, format pels ajuntaments de Vilanova de Sau, Tavèrnoles, Sant Julià de Vilatorta i Folgueroles i per la Diputació de Barcelona. Posteriorment, l’any 2010, s’hi afegia el municipi de Sant Sadurní d’Osormort.

El Consorci naixia amb la finalitat de promoure l’ordenació, la protecció i millora d’aquest espai natural, i de vetllar pel compliment de la legislació vigent pel que fa a la seva preservació. Dies després de l’aprovació a la Diputació, a l’Ajuntament de Vilanova de Sau es formalitzava la constitució del Consorci i s’aprovava el seu primer pressupost, de 57 milions de pessetes (342.000 euros).

A la sessió de constitució, es va elegir Francesc Martos, en aquell moment president de l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, com a president de l’ens, i Jaume Orra, llavors alcalde de Vilanova de Sau, com a vicepresident. La feina s’iniciava amb la redacció del Pla especial de protecció i millora de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, que s’aprovaria definitivament el 8 de març de 2004.

Durant aquests vint anys s’han realitzat accions continuades de dinamització, foment, millora i protecció del medi físic, rural (forestal, agrícola i agroforestal) i del paisatge d’aquest entorn (amb una superfície de gestió de 9.438 hectàrees, 3.459 dins PEIN i 8.376 dins el Pla especial de protecció i millora de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona).

Durant el 2018 es faran un seguit d’actes commemoratius per celebrar l'efemèride.

Per estar al dia de les activitats que s’organitzen a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, podeu consultar la seva pàgina web, seguir la pàgina de Facebook i descarregar-vos l'app.


 

Relacionats

Article

Un eucaliptus centenari malmès per la sequera és l’eix del nou espai de biodiversitat que Mataró ha dissenyat al Parc Central. Malauradament, es va haver de talar pel risc de caiguda, però encara és font de vida

Article

Les 100 ovelles procedents d’Andorra que van arribar a l’antic dipòsit controlat de la Vall de Joan a finals de l'any passat, pasturen per set hectàrees de prat com a part de projecte de restauració de l’espai.​

Article

L’Ajuntament de Berga no competirà per tenir l’arbre de Nadal més alt de la península, però sí que apostarà per tenir l’arbrat més sostenible

Butlletí