El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme estrena “Molta Merda”

El documental està protagonitzat per Quim Masferrer

Font: Ajuntament de Mataró i El Periódico

01/07/2018 - 10:35

El documental pertany a la campanya de conscienciació “Recicla i guanyaràs” que el Consorci està duent a terme durant tot el curs 2017-2018. Al llarg de prop d’una hora, el popular presentador s’encarrega d’explicar la realitat del reciclatge a la comarca del Maresme i, per extensió, d’arreu de Catalunya.

El Teatre Monumental de Mataró va ser l’escenari, el 14 de juny, de l’estrena del documental “Molta Merda”, produït pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM) i presentat per Quim Masferrer. 

Molta Merda” s’ha rodat i muntat durant els primers cinc mesos de 2018. Compta amb guió de l’escriptor premianenc Pep Bras i la realització de Marc Barceló. Quim Masferrer, que va fer de mestre de cerimònies durant l’acte d’estrena del documental, aportant el seu particular sentit de l’humor i la seva proximitat als ciutadans i ciutadanes, que acaben convertint-se en personatges importants del documental. Diversos tècnics de medi ambient de diferents ajuntaments consorciats del Maresme hi han participat també, en diferents moments del metratge.

Tarda d'estrena

La platea del Teatre Monumental de Mataró es va omplir de ciutadans i autoritats de tota la comarca per veure aquesta producció. Un documental que, al llarg d’aproximadament una hora, s’encarrega d’explicar la realitat del reciclatge a la comarca del Maresme i, per extensió, a tot Catalunya, d’una forma molt amena i pedagògica però al mateix temps rigorosa. El documental està dividit en quatre capítols, que es poden veure de manera independent o que, junts, dibuixen una realitat completa de la gestió de residus.

En el primer, Masferrer intenta acabar amb alguns tòpics relacionats amb el reciclatge, per exemple: “Al darrere només hi ha màfies”, “el reciclatge és un negoci” o “al camió després es torna a barrejar tot”. En el segon, s’incideix en el cost econòmic de no reciclar, demostrant l’estalvi que s’obté i els llocs de treball que es generen. En un tercer bloc, es debat amb experts les vies de futur per millorar els resultats als índexs de reciclatge, per exemple, el sistema porta a porta, i, finalment, l’actor coneix pas a pas la tasca que es fa en la planta de valorització de residus de fracció restant.

En la presentació del documental, Masferrer va destacar “la brillant idea” de fer un documental d’aquesta temàtica, perquè “quan vius les coses n’ets més conscient”, i la voluntat constant de l’equip tècnic que “les olors traspassessin la pantalla”. “Després de set o vuit hores de rodatge a la planta de residus i després d’una dutxa, quan vaig arribar a casa la meva filla no va voler que li expliquésun conte perquè feia pudor”, va explicar l’actor en reconeixement a la feina dels cent treballadors del CTRSUM.

D’altra banda, el director del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Carles Salesa, va destacar com a novetat la part econòmica del documental: “Aquesta vegada anem més enllà del missatge mediambiental i exposem clarament que ens costa a tots no fer la recollida selectiva”. Una recollida que des de fa anys al Maresme no supera el 40%. I, d’altra banda, el president de la institució, l’alcalde de Mataró, David Bote, va animar els 27 municipis que en formen part, a ser referents en aquest sector.

Ara, després de la seva estrena al Teatre Monumental, el CTRSUM vol oferir projeccions de ‘Molta merda’ als diferents ajuntaments consorciats, ja sigui a través de centres educatius o de les regidories de Medi Ambient. A més, el Consorci ha iniciat converses amb diferents operadors de televisió per poder difondre'l en l’àmbit català.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeMataró

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Mataró proposa una sanció de 150.000 € a FCC per una infracció greu en barrejar residus a la plaça de Cuba. L’expedient informatiu resol que va ser una pràctica aïllada i acotada en el temps

Notícia

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans de Mataró (CTRSUM) ha instal·lat una estació meteorològica a la planta de valorització de residus, amb l'objectiu de complementar amb dades encara més precises els diferents estudis d'impactes odorífers que s'estan duent a terme des de 2017.

Article

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà promou una nova campanya audiovisual per millorar la utilització desl contenidors de recollida selectiva

Butlletí