El consum d’aigua municipal a Sabadell es redueix un 18 % el primer semestre del 2018

Font: Ajuntament de Sabadell

13/11/2018 - 13:57

Durant el període 2015-2017, ja es va obtenir un estalvi d’aigua de 57.279 m3, equivalent a un 11,10 % de reducció, que va comportar una reducció econòmica de 87.162,67 €, és a dir, un 12,04 % menys.

Des de la gestió de l’espai públic s’han introduït millores per reduir el consum d’aigua. D’una banda, la telegestió del reg als parcs, jardins i totes les zones verdes dins el nucli urbà, en què es fa servir aigua regenerada en comptes de gastar-ne de nova. A més, els punts de reg disposen de sensors, que en cas de pluja o vent s’aturen automàticament.

D’altra banda, des de fa anys l’Ajuntament de Sabadell promou la campanya de sensibilització anomenada “Sabadell amb l’estalvi d’aigua”, amb l’objectiu de reduir el consum d’aigua domèstica, atès que és el sector en el qual més aigua es consumeix, que representa un 60% del consum total del municipi.

La campanya va tenir resultats positius sobretot durant els anys 2006-2007, quan el consum domèstic d’aigua es va reduir considerablement, ja que tant l’Ajuntament com la ciutadania en general van introduir mesures per aconseguir-hi i es van aplicar els consells per a l’estalvi d’aigua davant l’excepcional episodi de sequera que va patir Catalunya. Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, afirma: "L’aigua és un bé escàs que hem de gestionar tots i totes des del nostre àmbit amb eficiència. I, en aquest sentit, des de l’administració pública de donar exemple”. Per la seva banda, Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, assenyala: “Per a aquest Govern municipal reduir els consums, com és el cas de l’aigua municipal, és una prioritat, per la qual cosa fem tot el possible per reciclar l’aigua a totes les zones verdes de Sabadell”.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’aigua prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. Properament s’espera poder fer ús també de l’aigua de la depuradora del Prat de Llobregat

Article

Montmeló disposa d’un servei públic d’abastament des de 1957 amb un model de gestió directa de forma continuada. L’any 2015 es posava en funcionament el dipòsit del Turó de la Bandera de Montmeló que va permetre millorar el subministrament d'aigua a Montmeló i Parets. Les obres, acordades en un conveni entre el Govern català i els dos ajuntaments l'any 2009, van anar a càrrec de l'empresa ATL, concessionària de la Generalitat.

Butlletí