El contracte per mantenir els espais naturals i el riu Ripoll puja un 42 per cent

Font: Ajuntament de Ripoll

07/01/2019 - 17:19

L’ajuntament de Sabadell ha signat un nou contracte amb la cooperativa d’integració sociolaboral CIPO per fer el manteniment del parc fluvial del Ripoll i del rodal en general durant el període 2018-2020. El nou contracte s’ha adjudicat per un import total de 1,16 milions, el que representa un increment total de pressupost d’un 42 per cent respecte del període 2016-2018. El nou contracte va entrar en vigor el dissabte 15 de desembre i incorpora un cinquè equip de treball.

Aquest servei de manteniment es fa des de l’any 1998 de forma ininterrompuda. Té per objectiu netejar, mantenir en condicions i millorar el parc fluvial del Ripoll i el rodal. A partir d’ara CIPO treballarà amb cinc equips, formats per un oficial i dos operaris cadascun, amb un total de 15 persones treballant-hi.

El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha explicat que “el rodal és un espai d’una gran importància ambiental i que proporciona una identitat a la nostra ciutat. Mantenir-lo i posar-lo en valor és una de les nostres preocupacions, per això aquest any hem augmentat la despesa per poder-lo tenir net i en condicions òptimes”.


 

Relacionats

Article

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat l’inici d’obres del quart parc urbà de Lleida, d’uns 10.000 m2 i amb la plantació de 237 arbres, que serà un gran mirador de la ciutat. L’actuació mostra la vocació de la Paeria de seguir guanyant en arbrat, en polítiques mediambientals i en la millora de qualitat de vida de la ciutadania El projecte dona continuïtat a la iniciativa que els veïns i les veïnes del barri van tenir en el seu moment amb la plantació d'arbres en aquest espai.

Article

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa, juntament amb integrants de l’ADF 318 d’Olesa, la secció de muntanya de la UEC, la colla Xino-xano i el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà (CMRO) ha recuperat un dels pocs forns de calç que encara hi ha dins el terme d’Olesa de Montserrat, i que es troba ubicat al bosc de la Roureda. Durant l’actuació també s’ha aprofitat per fer el manteniment del corriol que travessa aquest bosc i arriba a la masia de Puigventós, i que té força pendent. Aquestes accions s’emmarquen dins el Projecte de Fonts i Camins, promogut des de la regidoria de Medi Natural de l’Ajuntament d’Olesa i les entitats mediambientals locals.

Article

L'espai natural del Remolar continua encaminant la seva recuperació. Aquest cop, a més, amb la col·laboració dels viladecanencs i les viladecanenques. Guiades per tècnics experts del Consorci del Delta del Llobregat, diverses famílies del municipi, la majoria amb infants, s'han embrutat les mans per repoblar la zona, la qual ha començat a recuperar part de la vegetació autòctona formada per àlbers, salzes i altres espècies. 

Butlletí