El DAR obre la segona convocatòria del Pla de Consum de fruita, que ja ha beneficiat 130.000 nens

Font: Gencat
29/10/2010 - 00:00

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha obert avui, 29 d'octubre, la segona convocatòria de participació dels centres escolars en el Pla de Consum de fruita a les escoles del curs 2010/2011.

S'obre aquesta segona convocatòria a petició d'algunes escoles que no varen poder presentar la sol·licitud, atès que part del termini coincidia amb el període de vacances dels centres escolars i de renovació de càrrecs de l'equip directiu.

El Pla de consum de fruites i hortalisses a les escoles forma part de l'estratègia de la Unió Europea (UE) per a invertir la tendència a la disminució del consum de fruites i hortalisses, i incidir en els nens i nenes per tal que adquireixin nous hàbits alimentaris. El Pla està finançat per la UE i el DAR.

En la primera convocatòria varen participar 780 escoles repartides arreu del territori, amb uns 130.000 nens beneficiaris, d'edats compreses entre 6 i 12 anys, que ja han rebut la fruita del mes d'octubre (préssec, nectarina, pruna, i raïm ) per esmorzar i/o berenar.

Les escoles que estiguin interessades a participar-hi han de presentar una sol·licitud a través de l'Oficina Virtual de Tràmits de la seu electrònica corporativa de la Generalitat http://ovt.gencat.cat. Les condicions per participar en aquest Pla estan regulades en l'Ordre AAR/339/2010 (DOGC 18 de juny de 2010).

El termini de presentació de les sol·licituds és de quinze dies naturals des d'aquest 30 d'octubre.

*La foto pertany a alumnes del col.legi Pau Claris, de la Seu d'Urgell, que ja participa en el Programa. 

Array