El pavelló de Sant Esteve Sesrovires estrena il·luminació led

Font: Ajuntament de Sant Esteves Sesrovires

01/11/2018 - 18:26

Durant aquest octubre s’ha renovat part de l’enllumenat interior del pavelló poliesportiu de Sant Esteve Sesrovires. S’han substituït els focus halògens de la pista i els fluorescents de la graderia per tecnologia led, la qual millora tant els nivells d’il·luminació com d’estalvi energètic al reduir-ne el consum.

Els treballs han consistit en la retirada de la trentena de focus halògens i la línia de fluorescents, i la seva substitució per focus i lluminàries tipus led. La renovació suposa una disminució important en quant a la potència, que baixa dels 12.000 w/h fins als 4.500 w/h. També representa un estalvi en quant a manteniment, ja que la tecnologia led té una vida útil molt superior. Així, es passa de 3.500 hores de la tecnologia antiga a 50.000 hores de la nova tecnologia led.

Amb aquesta actuació al pavelló es millora també en eficiència energètica i es garanteixen els nivells lumínics que fixa el Pla director d’instal·lacions i equipaments esportius, aconseguint millors nivells tant pel que fa a lluminositat com a uniformitat. 

La nova instal·lació permet encendre de forma independent qualsevol dels tres sectors en què es divideix la pista en funció de l’ús que es fa en els entrenaments esportius. Permet també discriminar les enceses, tant si correspon a entrenaments com a competicions.

Pel que fa a les lluminàries que s’han retirat, està previst reciclar-les i destinant-les a recanvi per a altres instal·lacions esportives que funcionen amb el mateix tipus d’il·luminació. 

La renovació ha tingut un cost de 16.000 euros i han estat finançats amb fons municipals. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

El conseller balear de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha presentat la convocatòria d’ajudes de 2018  per a la instal·lació de plaques solars. S’hi destinen més de dos milions d’euros: 827.000, per a empreses i particulars; i altres 1.200.000, per a instal·lacions en administracions públiques locals, per promoure el canvi a sistemes d’energia renovable.

Article

L’Ajuntament de Reus ha publicat aquest 30 de novembre al perfil del contractant la licitació del contracte de subministrament d’un sistema de “car-sharing” i de 10 vehicles elèctrics per incorporar-los a la flota municipal. El sistema de “car-sharing” estarà integrat als vehicles i permetrà als treballadors municipals reservar-los i obrir-los mitjançant una targeta sense contacte o un dispositiu mòbil. 

Article

Granollers ha acollit la 5a reunió del projecte europeu COMPOSE (Rural Communities engaged with Positive Energy) (link is external) que té l’objectiu d’incrementar la quota d’energies renovables i l'eficiència energètica en zones periurbanes i rurals de la Mediterrània. Granollers, juntament amb deu ciutats mediterrànies més, forma part del COMPOSE. Periòdicament, els països socis es reuneixen per intercanviar coneixements i experiències. Per aquest motiu, la reunió va permetre tractar temes d'abast del projecte així com visitar en directe les actuacions pilot d'energies renovables fetes a la ciutat. A més, possibilita la interacció amb empreses locals que treballen en iniciatives innovadores per a la transició energètica. 

Butlletí