El projecte Claki permet reciclar prop d’un miler de litres d’oli de cuina usat a Sant Esteve Sesrovires

04/08/2017 - 09:07

El projecte Claki és una iniciativa per recollir oli de cuina usat i reciclar-lo. La iniciativa es va posar en marxa a l’escola La Roureda fa tretze mesos i més tard s'hi van afegir tres establiments de l’Associació de Botiguers. En aquest període s’han recollit 952 litres d’oli. 

Si en comptes de reciclar-se, aquesta quantitat d’oli hagués estat llançada per l’aigüera hauria contaminada 34.384.000 litres d’aigua.  Per aquest motiu, l’oli mai s’ha de llançar,  o abandonar a la via pública o al costat dels contenidors de les escombraries.

Formes de reciclar l’oli 

A Sant Esteve es pot reciclar l’oli de diverses formes. Les famílies de La Roureda poden portar l’oli al punt de recollida que hi ha a l’escola.  Una altra opció oberta a tothom és portar-lo als tres establiments d’alimentació de l’Associació de Botiguers que col•laboren en aquest projecte - Autoservei Sesrovires, BonArea i Ca la Maria -.

Pel preu simbòlic d’un euro es por adquirir el claki, l’ampolla on es diposita l’oli usat, per portar-lo a la botiga.  Només es paga per la primera ampolla, ja que els següents clakis es substitueixen per un altre de buit al lliurar l’oli per reciclar. Una altra opció és portar-lo a la Deixalleria, que és troba al  carrer Miquel Servet, 23, al Polígon Sesrovires.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Esteve Sesrovires

Relacionats

Article

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic · 215 bars, restaurants i guinguetes de la localitat s’han sumat enguany a la iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels i Ecovidrio · La ciutat la va guanyar per primer cop l’any 2021

Article

La plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat ha acollit la presentació i primera enganxada de cartells de 'Per un #SantFeliuNet i ordenat', la nova campanya de recollida d'objectes grans al carrer.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat a les llars, i proporcionarà als usuaris/es que portin oli a la deixalleria un embut per facilitar-ne la recollida.

Butlletí