El projecte Claki permet reciclar prop d’un miler de litres d’oli de cuina usat a Sant Esteve Sesrovires

04/08/2017 - 09:07

El projecte Claki és una iniciativa per recollir oli de cuina usat i reciclar-lo. La iniciativa es va posar en marxa a l’escola La Roureda fa tretze mesos i més tard s'hi van afegir tres establiments de l’Associació de Botiguers. En aquest període s’han recollit 952 litres d’oli. 

Si en comptes de reciclar-se, aquesta quantitat d’oli hagués estat llançada per l’aigüera hauria contaminada 34.384.000 litres d’aigua.  Per aquest motiu, l’oli mai s’ha de llançar,  o abandonar a la via pública o al costat dels contenidors de les escombraries.

Formes de reciclar l’oli 

A Sant Esteve es pot reciclar l’oli de diverses formes. Les famílies de La Roureda poden portar l’oli al punt de recollida que hi ha a l’escola.  Una altra opció oberta a tothom és portar-lo als tres establiments d’alimentació de l’Associació de Botiguers que col•laboren en aquest projecte - Autoservei Sesrovires, BonArea i Ca la Maria -.

Pel preu simbòlic d’un euro es por adquirir el claki, l’ampolla on es diposita l’oli usat, per portar-lo a la botiga.  Només es paga per la primera ampolla, ja que els següents clakis es substitueixen per un altre de buit al lliurar l’oli per reciclar. Una altra opció és portar-lo a la Deixalleria, que és troba al  carrer Miquel Servet, 23, al Polígon Sesrovires.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Esteve Sesrovires

Relacionats

Notícia

Els veïns i veïnes del centre de Molins de Rei compten amb un nou sistema de recollida de brossa, conegut amb el nom d’illes emergents. El nou sistema consisteix en l’habilitació de punts de contenidors només durant algunes hores del dia, deixant la via més endreçada, reduint els abocaments de mobles i trastos vells i eliminant sorolls i males olors.

Article

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès fa arribar a escoles i instituts embolcalls per l'entrepà i imants informatius. 

Article

Els municipis que generin menys residus i els separin millor pagaran menys per aquesta taxa. Es bonificarà el 100% de l'impost a les persones en situació de vulnerabilitat.

Butlletí