El projecte Claki permet reciclar prop d’un miler de litres d’oli de cuina usat a Sant Esteve Sesrovires

04/08/2017 - 09:07

El projecte Claki és una iniciativa per recollir oli de cuina usat i reciclar-lo. La iniciativa es va posar en marxa a l’escola La Roureda fa tretze mesos i més tard s'hi van afegir tres establiments de l’Associació de Botiguers. En aquest període s’han recollit 952 litres d’oli. 

Si en comptes de reciclar-se, aquesta quantitat d’oli hagués estat llançada per l’aigüera hauria contaminada 34.384.000 litres d’aigua.  Per aquest motiu, l’oli mai s’ha de llançar,  o abandonar a la via pública o al costat dels contenidors de les escombraries.

Formes de reciclar l’oli 

A Sant Esteve es pot reciclar l’oli de diverses formes. Les famílies de La Roureda poden portar l’oli al punt de recollida que hi ha a l’escola.  Una altra opció oberta a tothom és portar-lo als tres establiments d’alimentació de l’Associació de Botiguers que col•laboren en aquest projecte - Autoservei Sesrovires, BonArea i Ca la Maria -.

Pel preu simbòlic d’un euro es por adquirir el claki, l’ampolla on es diposita l’oli usat, per portar-lo a la botiga.  Només es paga per la primera ampolla, ja que els següents clakis es substitueixen per un altre de buit al lliurar l’oli per reciclar. Una altra opció és portar-lo a la Deixalleria, que és troba al  carrer Miquel Servet, 23, al Polígon Sesrovires.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Esteve Sesrovires

Relacionats

Notícia
Inversió de 6,8 milions € en els camions de recollida de residus i dos mil contenidors

El servei de neteja viària i recollida de residus a Castelldefels està en procés de renovació. Fa uns mesos que veiem alguns dels nous vehicles de neteja viària, i la primavera vinent arribaran nous camions de recollida i contenidors. Aquests vehicles pesants funcionen a gas i permeten recollir contenidors a banda i banda

Article

L'Ajuntament de Santpedor reparteix 10.500 cubells i 75.000 bosses d'escombraries amb una campanya entre els veïns, gairebé 13 anys després d'haver començat a implementar el servei.

Article

La recollida de residus porta a porta s’estén. Actualment a la Catalunya Central hi ha prop d’una trentena d’ajuntaments que han apostat per aquest sistema i una trentena més tenen previst fer-ho en els pròxims mesos.

Butlletí