Els edificis municipals de l'Ajuntament de Barcelona seran més accessibles en bicicleta

Font: Ajuntament de Barcelona
03/05/2016 - 09:16

Durant l’any 2016 s’aplicarà una metodologia d’auditoria interna a una vintena d’edificis municipals que permetrà identificar les actuacions de millora a realitzar per tal de certificar que els edificis són ‘amables’ amb la bicicleta (Bike Friendly Buildings)

 

En el marc del Projecte "A la Feina, Bicia't", promogut des del Programa Ajuntament+Sostenible amb l'objectiu de fomentar l'ús de la bicicleta entre els treballadors municipals, s'ha definit una metodologia de certificació de l'accessibilitat amb bicicleta als edificis municipals per tal de promoure de forma integrada les millores que cal realitzar-hi, especialment pel que fa a la instal·lació d'aparcaments i la senyalització.

Aquesta metodologia s'ha testat en una mostra inicial d'edificis de la Gerència d'Ecologia Urbana, a les Cases Consistorials i a la Seu del Districte de Gràcia i durant l'any 2016 es preveu implementar-la a una vintena d'edificis municipals.

Durant l'any 2015 també es va realitzar una enquesta als treballadors de la Gerència d'Ecologia Urbana, amb l'objectiu de conèixer els hàbits actuals de mobilitat dels treballadors i enfocar les actuacions de millora. Els resultats d'aquesta enquesta mostren que un 9% dels treballadors fan servir la bicicleta (la quota modal de la bicicleta a la ciutat de Barcelona per a l'any 2014 és del 2,6%), mentre que un 18% van en moto i més de la meitat dels treballadors accedeixen en transport públic.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Butlletí