Els horts socials de Montblanc fan balanç i obren una convocatòria per a nous hortolans

18/10/2017 - 10:32

L'Ajuntament de Montblanc, les entitats col·laboradores i hortolans van celebrar amb gran èxit la primera convocatòria del projecte Horts socials i ecològics de Montblanc, els horts que es troben situats darrere de l'estació de trens.

L’acte va ser presidit per l’alcalde de Montblanc, en Josep Andreu; el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montblanc, en Joan Casellas; els tècnics de Xicoria; els voluntaris de Càritas i el treballador social de l’Ajuntament de Montblanc. L'acte va constar d'un parlament on es va exposar la trajectòria del projecte, amb uns inicis molt marcats per la crisi econòmica, però que tenen un present esperançador. A més, es va lliurar a tots els participants del projecte un diploma per participar. L'acte va acabar amb un berenar ofert per l'associació Xicòria i viandes aportades pels propis hortolans.

Cal destacar que gràcies al gran èxit que ha tingut el projecte, s'ha decidit organitzar la sortida dels actuals i tirar endavant una segona convocatòria per formar nous hortolans en tècniques sostenibles. Els nous hortolans entraran en funcionament properament, mentre que els hortolans que han finalitzat aniran a parcel·les del municipi que s'hagin cedit per part dels particulars i que conrearan de forma autònoma i respectuosa amb el medi ambient. És important remarcar que ja són diversos els propietaris que han cedit espais pels hortolans, però si encara hi ha finques agrícoles amb possibilitat d'aigua que ara estan en desús, els propietaris es poden posar en contacte amb l'ajuntament per iniciar un contacte beneficiós per totes dues parts.


 

Categories: 
Municipis: 
Conca de BarberàMontblanc
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les dues parcel·les de l’horta municipal de Can Bages destinades a entitats de caràcter social han començat a donar els seus primers fruits, des que a finals del passat octubre l’Ajuntament les cedís a Rebost Solidari i a l’Associació d’Aturats de Sabadell.

Article

Foto: Joan Puig

Malgrat que a priori no podrien competir amb el prestigi de les termes romanes i l’encant del delta del Llobregat, si van a Sant Boi, agafin-se temps per contemplar els horts de Can Pinyol, al barri de Marianao. Allà podran disfrutar del fulgor coral de tomàquets, albergínies i coriandres, però si van més enllà de l’aparença, repararan que la millor de les collites té molt més a veure amb les mans que treballen la terra que no pas amb el resultat que dona. Allà el terreny està adobat perquè broti l’esperança entre els seus inquilins, que se sentin integrats en un verger on les limitacions es desposseeixen amb la determinació amb què s’arrenca un esbarzer.

Article

El projecte d’horts socials a Cervera va néixer l’any 2015 amb l’objectiu de treballar en la millora de la qualitat de vida de les persones participants, donant-los l’oportunitat de produir i consumir els seus propis aliments.

Butlletí