Els horts urbans de Pardinyes, a ple rendiment amb prop de 150 usuaris

02/09/2016 - 14:26

Els horts urbans de Pardinyes a Lleida compten ja amb uns 150 usuaris i una gran acceptació. L’espai està format actualment per una seixantena d’horts en funcionament, 45 horts de 50m2 i 15 de 25 m2, unes instal·lacions municipals gestionades per l’empresa Punt Eco. 

A  més, està prevista l’obertura d’una nova convocatòria d’horts socials i també s’està valorant atansar els Horts Urbans –a través de projectes comunitaris– al centre perquè formin part de la gestió del verd urbà.

Actualment, els Horts Urbans de Pardinyes disposen de dos horts socials, un per a l’entitat Ilersis (Shalom), on treballen persones amb discapacitat, i també un projecte educatiu anomenat Horts i família, junts creixement, de l’entitat Entorn de l’Ajuntament de Lleida. Als horts es poden trobar tot tipus d’hortalisses de temporada com tomàquets, pebrots, carbassons, mongetes, etc.

La millora dels Horts Urbans de Pardinyes és contínua. L’any 2015 es van instal·lar una porta d’accés per a vianants, un bany químic i dues taules de pícnic de fusta a la zona central dels horts. També s’ha adequat la caseta de reg, amb més estanteries i d'altres elements per mantenir ordenat tot el material dels usuaris, i s’ha reparat la bomba de reg.

A més, es realitzen assessorament un dia a la setmana i tallers pràctics als mateixos horts una vegada al mes. L’any 2015 s’ha portat a terme un total de vint tallers pràctics i deu cursos teòrics per als usuaris.

Cal recordar que l’Ajuntament de Lleida també posa a disposició de tota la ciutadania els Horts Familiars de Rufea, a l’Horta de Lleida, on actualment hi ha una vuitantena d’horts en actiu entre usuaris particulars i entitats socials.


 

Categories: 
Municipis: 
Segarra
SegriàLleida

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Butlletí