Els nadons s'arrelen a Calaf plantant una alzina

Font: Ajuntament de Calaf

08/06/2018 - 11:46

El 2017 van néixer a Calaf més d'una trentena de nadons. Com ja és tradició, l'Ajuntament organitza cada any la festa de l'Arrela't a Calaf on promou la plantada d'un arbre entre totes les famílies per tal que els seus fills i filles quedin arrelats a la vila per sempre.

En un inici, la plantada havia de ser al peu del castell perquè durant aquests mesos s'havia estat fent obres de millora al camí que el voreja i es volia presentar l'espai a la ciutadania. Les pluges de la darrera setmana van impedir-ho, ja que no es van poder acabar els treballs i van deixar l'espai molt enfangat. Per això, finalment la plantada es va fer al bosquet del rentador igual que els darrers tres anys.

Una quinzena de famílies, acompanyades pels grallers de Calaf i l'heureu, la pubilla, les dametes i els fadrinets van fer el recorregut en cercavila des de darrera la via del tren - carrer Cels Xaudaró - fins al bosquet. Allí, se'ls va anar anomenant un a un, van col·laborar en la plantada de l'alzina col·lectiva i van rebre un obsequi de part de l'Ajuntament.

L'alcalde, Jordi Badia, va dirigir unes paraules recordant que amb aquesta plantada els nadons feien "un acte de compromís envers Calaf" i que malgrat "la vida els porti lluny", en aquest bosquet sempre hi tindran "les seves arrels". A més, va afegir: "És una tasca i compromís  del govern municipal i els posteriors vetllar perquè aquest alzina creixi, vagi enfonsant les arrels i s'enlairi ben amunt, perquè al igual que hem de fer amb la resta de veïns i veïnes, cal treballar per al seu benestar i el seu progrés".


 

Categories: 

Relacionats

Article
Hi van prendre part els alumnes que treballen en el projecte de Custòdia del territori

El servei de Medi Ambient va convocar la setmana passada un Consell de Medi Ambient en horari escolar, per tal que hi poguessin prendre part els alumnes de les escoles que estan treballant en el projecte de Custòdia del territori -l'Escola Intermunicipal, el Col·legi Vedruna El Carme i l'IE Jacint Verdaguer-.

Article

Després de set dies de transhumància a peu pel camí ramader de Marina, el dilluns 5 de febrer un segon grup de tretze cavalls de la Fundació Miranda, dedicada a recuperar animals en situació de maltractaments i d'abandonament, han arribat al Parc del Garraf per passar-hi l’hivern. Amb aquests, són ja un total de trenta-un els cavalls recuperats per la Fundació Miranda que passen l’hivern en unes pastures del Parc del Garraf, després que el passat 11 de desembre del 2017 divuit cavalls hi arribessin tot fent l’antic camí ramader de Marina, que comunica el Pirineu amb el mar.

Article

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) –objectius universals, integradors i ambiciosos- són els que guien la implementació de l’Agenda 2030  de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible.

Butlletí