Els nadons s'arrelen a Calaf plantant una alzina

Font: Ajuntament de Calaf

08/06/2018 - 11:46

El 2017 van néixer a Calaf més d'una trentena de nadons. Com ja és tradició, l'Ajuntament organitza cada any la festa de l'Arrela't a Calaf on promou la plantada d'un arbre entre totes les famílies per tal que els seus fills i filles quedin arrelats a la vila per sempre.

En un inici, la plantada havia de ser al peu del castell perquè durant aquests mesos s'havia estat fent obres de millora al camí que el voreja i es volia presentar l'espai a la ciutadania. Les pluges de la darrera setmana van impedir-ho, ja que no es van poder acabar els treballs i van deixar l'espai molt enfangat. Per això, finalment la plantada es va fer al bosquet del rentador igual que els darrers tres anys.

Una quinzena de famílies, acompanyades pels grallers de Calaf i l'heureu, la pubilla, les dametes i els fadrinets van fer el recorregut en cercavila des de darrera la via del tren - carrer Cels Xaudaró - fins al bosquet. Allí, se'ls va anar anomenant un a un, van col·laborar en la plantada de l'alzina col·lectiva i van rebre un obsequi de part de l'Ajuntament.

L'alcalde, Jordi Badia, va dirigir unes paraules recordant que amb aquesta plantada els nadons feien "un acte de compromís envers Calaf" i que malgrat "la vida els porti lluny", en aquest bosquet sempre hi tindran "les seves arrels". A més, va afegir: "És una tasca i compromís  del govern municipal i els posteriors vetllar perquè aquest alzina creixi, vagi enfonsant les arrels i s'enlairi ben amunt, perquè al igual que hem de fer amb la resta de veïns i veïnes, cal treballar per al seu benestar i el seu progrés".


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'espai natural del Remolar continua encaminant la seva recuperació. Aquest cop, a més, amb la col·laboració dels viladecanencs i les viladecanenques. Guiades per tècnics experts del Consorci del Delta del Llobregat, diverses famílies del municipi, la majoria amb infants, s'han embrutat les mans per repoblar la zona, la qual ha començat a recuperar part de la vegetació autòctona formada per àlbers, salzes i altres espècies. 

Article

El passat 27 d'octubre el Casal de Calaf va acollir una xerrada sobre menjadors escolars ecològics i de proximitat. El públic assistent va poder escoltar l'experiència dels membres de la cooperativa Doble Via, Gabor Smit i David Martínez, una cooperativa que gestiona diferents menjadors escolars amb uns criteris ecològics i de compra de productes de proximitat i del tècnic de l'Ajuntament de Navàs, Jordi Almiñana.

Article

Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calaf, en el marc de la campanya “RECICLA, REDUEIX I GUANYA!”, s'han realitzat diverses activitats al llarg de la setmana del 15 al 20 d'octubre. L'objectiu ha estat fomentar l'educació i la sensibilització sobre les problemàtiques i les alternatives per viure d'una manera més sostenible i respectuosa i, en concret, centrat en temes vinculats amb la prevenció de residus i el reciclatge. La recollida de mòbils vells ha estat un èxit i s'han compilat gairebé 150 aparells. La presentació del llibre "Residu zero" va ser l'activitat que va atraure més públic. 

Butlletí