Els nadons s'arrelen a Calaf plantant una alzina

Font: Ajuntament de Calaf

08/06/2018 - 11:46

El 2017 van néixer a Calaf més d'una trentena de nadons. Com ja és tradició, l'Ajuntament organitza cada any la festa de l'Arrela't a Calaf on promou la plantada d'un arbre entre totes les famílies per tal que els seus fills i filles quedin arrelats a la vila per sempre.

En un inici, la plantada havia de ser al peu del castell perquè durant aquests mesos s'havia estat fent obres de millora al camí que el voreja i es volia presentar l'espai a la ciutadania. Les pluges de la darrera setmana van impedir-ho, ja que no es van poder acabar els treballs i van deixar l'espai molt enfangat. Per això, finalment la plantada es va fer al bosquet del rentador igual que els darrers tres anys.

Una quinzena de famílies, acompanyades pels grallers de Calaf i l'heureu, la pubilla, les dametes i els fadrinets van fer el recorregut en cercavila des de darrera la via del tren - carrer Cels Xaudaró - fins al bosquet. Allí, se'ls va anar anomenant un a un, van col·laborar en la plantada de l'alzina col·lectiva i van rebre un obsequi de part de l'Ajuntament.

L'alcalde, Jordi Badia, va dirigir unes paraules recordant que amb aquesta plantada els nadons feien "un acte de compromís envers Calaf" i que malgrat "la vida els porti lluny", en aquest bosquet sempre hi tindran "les seves arrels". A més, va afegir: "És una tasca i compromís  del govern municipal i els posteriors vetllar perquè aquest alzina creixi, vagi enfonsant les arrels i s'enlairi ben amunt, perquè al igual que hem de fer amb la resta de veïns i veïnes, cal treballar per al seu benestar i el seu progrés".


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Girona distribuirà 25.000 cendrers portàtils reutilitzables i de butxaca entre la ciutadania a partir del mes de novembre. L’objectiu d’aquesta acció és evitar que les persones fumadores llencin les burilles al terra i embrutin la via pública. El material es repartirà a diversos equipaments municipals, sobretot als centres cívics.

Article

El deteriorament de la capa d’ozó provoca un escalfament de les capes baixes de l’atmosfera i contribueix a l’augment de la temperatura que produeix el canvi climàtic. En el Dia internacional per a la Preservació de la Capa d’Ozó, l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València reitera el seu compromís amb la reducció de les emissions de gasos contaminants a l’atmosfera per fer front a la destrucció de la capa d’ozó i combatre el canvi climàtic.

Article

El taller és un respir artístic a la natura adreçat a persones que conviuen amb trastorns mentals, sota la direcció de Quim Moya i l'Alberg de Cultura Cal Gras. 40 persones que conviuen amb algun tipus de malaltia mental fan estada a Avinyó del 3 al 28 de setembre, en grups de 10  cada setmana, per participar en l'experiència artística que busca la complicitat entre l'art i l'enton.

Butlletí