ENERINTOOL, per connectar inversors i promotors de projectes d'energia sostenible

15/12/2017 - 09:11

ENERINTOOL tracta de reduir barreres entre els promotors de projectes d'energia i els seus possibles finançadors. Mitjançant l'ús de l'eina es facilita la connexió entre agents i s'ofereix assessorament en les solucions tècniques i de finançament per a projectes d'energia sostenible. Es tracta d'una eina en línia, dirigida tant a promotors com a inversors, amb un disseny intuïtiu i de fàcil maneig. 

Després de més d'un any de treball, l'equip d'ENERINVEST, en el qual participa la Diputació de Girona, ha posat en marxa l'eina d'assessorament ENERINTOOL, amb la coordinació en aquesta tasca de la Fundació CIRCE. Aquest recurs, que és un dels més innovadors i esperats del projecte, ja és accessible, per als usuaris registrats, a través de la plataforma virtual.

Es tracta d'una eina en línia, dirigida tant a promotors com a inversors, amb un disseny intuïtiu i de fàcil maneig. A través de l'aplicació es navega de manera guiada i amb referències als materials elaborats durant el projecte, amb la finalitat d'obtenir una sèrie de recomanacions en aspectes financers, tècnics i legals, que ajudaran a dur a terme projectes viables i a aconseguir una major inversió en alternatives d'eficiència energètica o energies renovables.

ENERINTOOL s'integra als recursos que ja s'han desenvolupat en el projecte i els complementa. La plataforma virtual, que disposa de canals de comunicació com ara fòrums de debat i conferències i seminaris en línia (webinars); el Manual de bones pràctiques per a inversors i promotors de projectes d'energia sostenible i documents sobre el marc tècnic, legal i financer del finançament de l'energia sostenible; el Mapa d'experiències, que recull casos d'èxit i models de finançament innovadors desenvolupats a Espanya i a la resta d'Europa, i que els mostra com a referents per a altres projectes; la Guia per al finançament de projectes d'energia sostenible, en què s'analitzen els aspectes clau a considerar, tant des del punt de vista del promotor, públic o privat, com des del punt de vista de l'inversor.

Al llarg del seu desenvolupament, l'eina ENERINTOOL ha passat per un procés de revisió i validació en el qual han col·laborat els grups de treball de promotors i de finançadors creats durant el projecte. El resultat és una eina que no només ofereix assessorament, sinó que també permet als usuaris promoure els projectes i realitzar cerques.

Així, mitjançant l'accés amb un perfil de promotor de projectes (mode «ENER»), ENERINTOOL aporta per a cada projecte introduït un assessorament en paràmetres tècnics, així com els instruments de finançament més recomanables, juntament amb informació sobre exemples de projectes similars, la legislació aplicable i ajuda en la cerca de subvencions.

Des del punt de vista d'un inversor (mode «INVEST»), l'eina analitza els criteris de cerca introduïts i emet igualment recomanacions sobre les alternatives de finançament més innovadores, així com una llista d'exemples de projectes similars i una ajuda en la cerca de subvencions.

Addicionalment, ENERINTOOL permet fer un pas més en la posada en marxa d'iniciatives sostenibles, accedint al mòdul de trobada, on és possible crear un vincle entre els promotors de projectes a finançar i els agents de finançament amb criteris de cerca coincidents, sempre que ambdós acceptin la sol·licitud de contacte.

Cal indicar també que properament es durà a terme un cicle de seminaris en línia (webinars), en què es mostrarà el maneig de l'eina i les seves possibilitats per fer-la més accessible als diferents públics que hi estiguin interessats.


 

Categories: 
Municipis: 
GironèsGirona
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El consistori ha rebut un préstec de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía de 432.000 euros per portar a terme l'actuació. Amb els canvis previstos, es preveu un estalvi energètic de 396.716 kWh/any, xifra que representa un estalvi ambiental de 106 tones de CO2 a l’any i un estalvi econòmic de gairebé 60.000 euros anuals.

Notícia

El centre educatiu serà el quart equipament municipal que funcionarà amb aquest tipus d'energia, després de l'Escola Vila-roja, l'Escola Santa Eugènia i el Pavelló d'Esports Santa Eugènia - Montfalgars.

Article

La Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona han presentat el llibre Petita història de les vies verdes de Girona, editat per l'editorial Mediterrània.

El llibre s'inclou dins la col·lecció «Petites Històries», està il·lustrat per Pilarín Bayés i escrit per Sílvia Marty, tècnica del Consorci. Es podrà adquirir a les principals llibreries de les comarques gironines, a un preu de set euros. 

Butlletí