Entra en servei l’equip solar del centre mediambiental Espai Mas d’en Pinc de Begur

22/02/2017 - 15:00

El centre municipal mediambiental Espai Mas d’en Pinc de Begur s’abasteix amb energia provinent d’un equip solar. L’equip, que es diu Smartflower, per la seva forma de flor, és el primer que funciona en un equipament públic de l’Estat espanyol.

 

És un pas més de la política ambiental del govern”, ha recordat l’alcalde, Joan Loureiro, en rebre les claus de l’equipament, i ha afegit: “no descartem implantar-ho en altres llocs”, En aquests moments, a nivell mediambiental, el govern begurenc ha començat aquest mes la recollida selectiva porta a porta al municipi i està treballant en el redescobriment del territori, especialment amb la recuperació de camins i la creació d’horts comunitaris.

L’equip solar, inventat a Àustria, fa 2,65 metres d’alçada i pesa uns 750 quilos. A més, el de Begur té bateries per emmagatzemar energia. Els 12 panells, en forma de pètals, ocupen una superfície de 18 metres quadrats i destaca perquè segueix el moviment del sol per ser més eficient, aconseguint sempre el 100% de la seva capacitat en tot moment. A més, els panells, que es pleguen automàticament amb la posta de sol, també, automàticament, es netegen per treure el màxim rendiment. També es pleguen si es detecta que el vent supera els 54 Km/h. L’equip pot arribar a generar fins a 6.200 KWh/any.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix EmpordàBegur
Etiquetes: 

Relacionats

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Article

En aquesta planta solar s’instal·laran, en concret, 3.976 plaques, amb una potència superior a 2 Mw, en una actuació que abastarà fins a 9.820 m². Aquesta actuació permet reduir unes 1.300 tones anuals de CO₂ equivalent en el sistema de producció energètica, equiparable a eliminar 266.000 vehicles anuals dels accessos de Barcelona.

Butlletí