“És difícil canviar la ciutat però cal fomentar la infraestructura verda”

Font: btv

27/07/2017 - 11:57

L'expert en canvi climàtic Javier Martín Vide pronostica per a Barcelona un augment de les temperatures diürnes i, sobretot, nocturnes els propers anys. En una entrevista al programa 'bàsics', el catedràtic ha dit que cal augmentar el verd de la ciutat per fer front a l'escalfament global.

"Barcelona és una ciutat molt densa -més de 16.000 habitants per quilòmetre quadrat-, però té pocs parcs i jardins" ha explicat. Per això, tot i que "és difícil canviar la ciutat", considera que cal fomentar l'anomenada infraestructura verda, és a dir, posar més arbrat, jardins i plantes als terrats per adaptar-se a l'augment de la calor que s'espera en els propers anys. En aquest sentit, el catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona també s'ha mostrat partidari de les superilles "que intenten treure duresa a la ciutat, fer-la més permeable". Sobre l'informe municipal presentat el 12 de juliol. 

Martín Vide ha confirmat que Barcelona veurà augmentar les temperatures, tant diürnes com nocturnes, en els pròxims anys. "Les grans àrees urbanes generen calor i es produeix un fenomen nocturn anomenat illa de calor, que provoca que les nits siguin molt càlides" i per això "comencen a parlar de nits tropicals (amb temperatures superiors als 20 ºC) i nits tòrrides (més de 25 ºC)".

L'expert també ha alertat dels efectes de l'escalfament global: "Tenim sobre la taula un problema de salut pública. S'ha demostrat que les altes temperatures nocturnes eleven la mortalitat". I ha alertat que hi haurà un agreujant: "Les persones amb pobresa energètica patiran més els efectes de l'augment de temperatures".

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Diputació de Girona ha posat en marxa el concurs fotogràfic a Instagram «Què li passa, al clima?». El concurs consisteix a publicar, a la xarxa Instagram, fotografies amb les etiquetes #ECTAdapt i #nom del municipi on s'hagi pres la fotografia, que tinguin com a motiu el canvi climàtic a l'Espai Català Transfronterer (comarques de Girona i departament dels Pirineus Orientals).

Article

Coincidint amb la Conferència de Canvi Climàtic COP 23, ha estat publicat el nou web "Barcelona pel Clima". Aquest té per objectiu ser un portal de referència sobre canvi climàtic a la ciutat. Documents estratègics, accions, recursos i informació sobre els 9 projectes del Compromís de Barcelona pel Clima són alguns exemples de què hi podreu trobar.

Article

Un immens bloc de gel, de 5.900 km², la mida de tota la demarcació de Girona, s'ha després de la plataforma de gel Larsen C. Aquest iceberg, el més gran mai registrat a l'Antàrtida, és una nova prova dels efectes del canvi climàtic i posa la comunitat científica internacional en alerta pel que podria passar d'ara endavant. Ramon Folch, director científic de Sostenible, ho analitza per al programa Divendres de TV3.

Butlletí